Dvd
Engels

Weeds. Het complete tweede seizoen

Mary-Louise Parker (acteur), Hunter Parrish (acteur), Alexander Gould (acteur)
Een weduwe in een keurige buitenwijk gaat dealen in marihuana om haar kinderen een goede toekomst te kunnen bieden.
Bevat
Disc 1 Corn snake; Cooking with Jezus; Last tango in Agrestic; A.K.A. the plant; Mrs. Botwin's neighborhood; Crush girl love panic (Afl. 1-6)
Disc 2 Must find toes; MILF money; Bash; Mile deep and a foot wide; Yeah. Like tomatoes; Pittsburgh (Afl. 7-12)
Onderwerp
Drugshandel
Titel
Weeds. Het complete tweede seizoen
Acteur
Mary-Louise Parker Hunter Parrish Alexander Gould Kevin Nealon
Taal
Engels
Parallele titel
Weeds
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2008
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2006
Speelduur
316 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Tsjechisch, Hongaars e.a. Ondertiteling: Nederlands, Engels, Turks e.a.
EAN
8712609663334

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hoofdpersoon in deze zwarte komedie is Nancy Botwin (Mary-Louise Parker), die woont in een keurige buitenwijk in Californië en onlangs weduwe is geworden. Om haar twee opgroeiende zoons een goede toekomst te kunnen bieden gaat ze in haar wijk dealen in marihuana. De serie is gemaakt voor de Amerikaanse betaaltelevisie en kan daardoor meer controversiële onderwerpen behandelen, in dit geval naast softdrugsgebruik ook racisme, homoseksualiteit en tienerseks. De serie doet denken aan Desperate housewives. Ron Rijghard (NRC 26-11-'10): 'Weeds is zo'n epische tv-serie waarvan elk seizoen een schitterend hoofdstuk vormt. (...) De serie kent een nieuwe mix van achteloos geweld, harde, schunnige humor en terloops drama. (...) Mary-Louise Parker, die Nancy Botwin speelt, is even overtuigend schaamteloos als kwetsbaar. (...) De slapstick in hun avonturen is een constante in 'Weeds'. Dat houdt de serie in balans.' Mary-Louise Parker kreeg een Golden Globe voor 'Beste actrice' in een televisieser…Lees verder

Over Mary-Louise Parker

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Mary-Louise Parker (Fort Jackson (South Carolina), 2 augustus 1964) is een Amerikaanse actrice. Ze won Golden Globes met haar rollen in Angels in America (2004) en Weeds (2005). Daarnaast kreeg ze voor Angels in America ook een Emmy Award in 2004 en voor Weeds een Satellite Award in 2005.

Parker groeide op in South Carolina als kind van een Amerikaanse vader en een Zweedse moeder. Eind jaren tachtig verhuisde ze naar New York om er carrière te maken als actrice. Haar eerste grote rol kreeg ze in de Broadway-productie Prelude to a Kiss in 1990, waarvoor ze haar eerste nominatie voor een Tony Award kreeg. Elf jaar na dato won ze de prestigieuze toneelprijs ook daadwerkelijk voor haar rol in Proof.

Weeds

Naast meer dan twintig afleveringen als Amy Gardner in televisieserie The West Wing, begon Parker in 2005 als hoofdpersonage Nancy Botwin in Weeds, over een weduwe die…Lees verder op Wikipedia

Suggesties