Boek
Nederlands

Het rode autootje in de sneeuw

Mathew Price (auteur), Steve Augarde (illustrator)
+1
Het rode autootje in de sneeuw
×
Het rode autootje in de sneeuw Het rode autootje in de sneeuw
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Nadat drie kinderen het rode autootje gered hebben uit de sneeuw, brengt hij hen naar de top van de heuvel waar ze samen vanaf glijden. Vierkant prentenboekje met kleurige tekeningen en beweegbare delen. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Auto's
Titel
Het rode autootje in de sneeuw / Mathew Price ; ill. Steve Augarde
Auteur
Mathew Price
Illustrator
Steve Augarde
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Little red car in the snow
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2000 | Andere uitgaves
10 p. : ill.
ISBN
90-5461-286-X
Plaatsingssuggestie
Verkeer (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zware sneeuwval brengt het rode autootje in problemen, maar enkele vrienden die gingen sleeën komen te hulp. Als dank brengt het autootje, dat ook kan praten en helemaal zelf kan rijden, de vier naar de top van de heuvel. Samen spelen ze in de sneeuw. Gezellig prentenboek met als thema "vrienden helpen elkaar". De vrolijke tekeningen hebben sprekende kleuren en zijn voorzien van slechts enkele korte zinnen. Omdat kinderen onder klepjes kunnen kijken en aan lipjes kunnen trekken, is het boekje wel erg kwetsbaar, maar deze extra's maken het wel aantrekkelijk om het samen te bekijken. De gebeurtenissen beginnen en eindigen op de schutbladen. Voorlezen vanaf ca. 3 jaar. Over het rode autootje zijn nog drie boekjes verschenen*.

Het Rode Autootje in de sneeuw

Het rode autootje is antropomorf. In het begin van dit verhaaltje rijdt hij zelfs zonder chauffeur. In dit deeltje maakt hij kennis met de sneeuw. Onervaren als hij is, rijdt hij zich vast. Enkele kinderen en hun vader vinden het autootje in een sneeuwhoop. Ze graven hem uit en als tegenprestatie geeft hij de kinderen een lift tot bovenop de berg, vanwaar ze lekker op een slee naar beneden kunnen glijden. En het rode autootje leert zelf ook glijden en hij vindt het nog leuk ook... Het verhaal stelt niet veel voor; het leuke aan dit boekje zijn vooral de bewegende onderdelen. Voor de jongste kinderen is een helpende hand hierbij aan te bevelen. Het bolle autootje met zijn koplampogen is natuurlijk ook een sympathiek personage.