Comedian Geub heeft het zwaar nu zijn vrouw er vandoor is met hun buurman, een dertig jaar oudere, rijke en aantrekkelijke 'Hollander'.
Onderwerp
Geubels, Philippe
Taal
Nederlands
Uitgever
Eén, © 2019
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2019
Speelduur
ca. 240 min
Aantekening
Nederlands gesproken, Nederlandse ondertiteling en audiodescriptie
EAN
5413952194300

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vlaamse televisieserie met in de hoofdrol stand-upcomedian Philippe Geubels, bekend van theatershows en als presentator van o.a. de series ‘Taboe’ en ‘Geubels en de Idioten’. Geubels speelt een fictieve versie van zichzelf. Zijn vrouw legt het aan met hun buurman, de dertig jaar oudere, rijke en aantrekkelijke William Van Bronkhorst (Derek de Lint), bovendien een ‘Hollander’. Geubels is vernederd en depressief en heeft de hulp van zijn moeder Sonja (Vera Van Dooren) en zijn beste vrienden Dikke Dirk en Pannenkoek hard nodig om overeind te blijven. Zijn manager Johnny Braeckman (Jonas Geirnaert) maakt zich intussen grote zorgen over zijn inkomsten en probeert Geubels ertoe te bewegen allerlei schnabbels aan te nemen. Stijn De Paepe (De Morgen 16-4-’19) noemt de serie een slap afkooksel van voorbeelden als Extra’s en The office met ideeënarmoede en slechte grappen, die een verspilling zijn van het originele comedyfenomeen Geubels. Tom Raes (Humo 12-9-’19) ziet een dun verhaal met veel c…Lees verder

Over Mathias De Neve

Mathias De Neve (Oudenaarde, 4 november 1983) is een Vlaamse regisseur die sinds 2006 actief is bij het productiehuis Woestijnvis.

Biografie

Studies

De Neve studeerde in 2006 met grote onderscheiding af als master in de Audiovisuele Kunsten aan het Rits in Brussel.

Televisie

Hij begon zijn carrière als regisseur/reporter voor Man bijt hond. Daar maakte De Neve onder andere actuareportages en de rubrieken Wordt Gevolgd en Minicam.

In 2011 regisseerde hij Basta voor Eén samen met Neveneffecten. Basta werd bekroond met de De HA! van Humo als beste Vlaamse televisieprogramma van dat jaar. Daarna maakte De Neve samen met Martin Heylen het tweede seizoen van God en klein Pierke waarvoor hij Piet Huysentruyt, Arno Hintjens en Erik Van Looy bijna een jaar volgde. Het programma won in 2012 een Vlaamse Televisie Ster in de categorie 'B…Lees verder op Wikipedia