Een vrouw belandt in de gevangenis wegens poging tot moord op haar man. Al snel raakt ze betrokken bij een machtsstrijd tussen twee groepen gedetineerden.
Taal
Nederlands
Uitgever
Just Entertainment, © 2018
3 dvd-video's
Speelduur
10 x ca. 45 min.
Aantekening
Vlaams gesproken Gebaseerd op het Australische format Wentworth
EAN
8711983968448

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vlaamse dramaserie met Ruth Becquart (Clan; Chassée d’Amour), gebaseerd op de Australische serie ‘Wentworth’ (2013- ). Veronique Dockx is jarenlang door haar man mishandeld. Op een dag kan ze het niet meer aan en probeert haar man te vermoorden. Ze wordt in staat van beschuldiging gesteld en moet in voorarrest in de gevangenis Gent-West, waar ze al snel betrokken raakt bij een machtsstrijd tussen twee groepen medegedetineerden. Intussen maakt ze zich zorgen over haar puberdochter Luna, die door haar man niet goed wordt opgevangen. De Nederlandse bewerking van dezelfde Australische serie loopt al vier seizoenen onder de titel ‘Celblok H’, met in de hoofdrol Isa Hoes. Tien afleveringen.

Over Mathieu Mortelmans

Mathieu Mortelmans (Antwerpen, 1985) is een Belgische tweetalige regisseur en scenarist bekend van verschillende televisieseries, zoals De Kroongetuigen, Vermist, De Bunker, Unité 42, Gent-West en Grond. Hij draaide ook drie kortfilms en in 2019 kwam zijn eerste langspeelfilm, Bastaard, in de bioscoop.

Biografie

Mathieu Mortelmans groeide op in een tweetalig gezin. Na zijn jeugd in Antwerpen verhuisde hij naar Brussel en volgde hij een filmopleiding aan het Institut des Arts de Diffusion (IAD), een Franstalige filmhogeschool. Hij werkt zowel in het Frans als in het Nederlands.

Zijn drie korte films Chambre Double (2013), Complices (2016) en Les Naufragés (2018) werden voor internationale filmfestivals geselecteerd en wonnen prijzen in Europa en in de Verenigde Staten.

In 2018 werkte hij zijn eerste langspeelfilm Bastaard af met Spencer Bogaert, Tin…Lees verder op Wikipedia