Boek

321 superslimme dingen die je moet weten over wetenschap

Mathilda Masters (auteur), Angelique Van Ombergen (auteur), Louize Perdieus (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar

Wist je dat:

• de vacht van een ijsbeer niet echt wit is?
  • je vingertoppen rimpelen in bad zodat je meer grip hebt?
  • je een spel Monopoly kunt winnen met wiskundige trucs?
  • het binnenste van je potlood gemaakt is van dezelfde stof als diamant?
  • spelen met blokken goed is voor je brein?
  • voetafdrukken zichtbaar blijven op de maan?
  • je kun
321 superslimme dingen die je moet weten over wetenschap
Mathilda Masters Angelique Van Ombergen
Illustrator
Louize Perdieus
Tielt: Lannoo, 2022
288 p. : ill.
Verschijningsdatum
11-01-2022
9789401473736 (paperback)

Over Mathilda Masters

Mathilda Masters (pseudoniem van Hilde Smeesters, Borgerhout) is een Belgische schrijfster van kinder- en jeugdliteratuur. Ze studeerde communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Smeesters is bekend als journaliste, ghostwriter en schrijfster.

Werk

Masters won als kind een schrijfwedstrijd met het verhaal ‘De dief in de kast’. Na die overwinning bleef ze schrijven. Masters zegt zich voor haar eigen werk geïnspireerd te voelen door Roald Dahls spel met fantasie en werkelijkheid. Omdat Smeesters ook boeken voor volwassenen schrijft, onder andere enkele Code 37-thrillers onder het pseudoniem Tille Vincent, besliste ze om voor haar kinderboeken een andere auteursnaam te kiezen.

Masters is bekend van de fictiereeks De keukenprins van Mocano. Daarnaast schrijft ze ook populaire weetjesboeken. Die werden al in meer dan 10 talen vertaald, onder andere in het Engels . Voor 123 Superslimme Dingen die…Lees verder op Wikipedia

Suggesties