Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

321 superslimme dingen die je moet weten voor je 13 wordt

Mathilda Masters (auteur), Louize Perdieus (illustrator)
+1
321 superslimme dingen die je moet weten voor je 13 wordt
×
321 superslimme dingen die je moet weten voor je 13 wordt 321 superslimme dingen die je moet weten voor je 13 wordt

321 superslimme dingen die je moet weten voor je 13 wordt

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Er zijn meer mannen dan vrouwen op aarde. Sommige lichaamsdelen gebruik je niet. Lees in totaal 321 van dit soort verrassende weetjes over sport, het lichaam, geschiedenis, taal en wetenschap. Met illustraties in zwart-wit en vaak enkele kleuren. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.
Onderwerp
Weetjes
Titel
321 superslimme dingen die je moet weten voor je 13 wordt
Auteur
Mathilda Masters
Illustrator
Louize Perdieus
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2017 | Andere uitgaven
288 p. : ill.
ISBN
9789401441216 (paperback)
Plaatsingssuggestie
070 (SISO) Weetjes (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het giftigste dier ter wereld is een kwal, Julius Caesar was een ijdeltuit en de grootste sluis ter wereld ligt in Antwerpen. In dit vrij kloeke boek staan de meest uiteenlopende weetjes, gegroepeerd in twaalf onderwerpen met speelse titels als: 'allemaal beestjes’, ‘jouw fantastische lichaam’, ‘sporten is (meestal) gezond’, ‘op reis door de geschiedenis’ en ‘de wondere wereld van de wetenschap’. Sommige weetjes zijn redelijk bekend (‘In de middeleeuwen dronken kinderen bier’), andere minder, zoals: ‘Als je veel geld hebt, vertelt niemand je dat je vals zingt’. De uitleg is vrij uitgebreid – soms een hele pagina – en vlot, toegankelijk en met humor geschreven. De schrijfster spreekt de lezer direct aan. Overzichtelijke en stijlvolle opmaak met kleine gedetailleerde getekende illustraties in zwart-wit en veelal een of meerdere steunkleuren. In de categorie weetjesboeken is dit een uitschieter naar boven, vanwege de interessante inhoud, de goede uitleg, de aansprekende schrijfstijl, de …Lees verder

321 superslimme dingen die je moet weten voor je 13 wordt

Een encyclopedie is soms best een tikkeltje saai om te lezen. Dat kan in geen geval gezegd worden van dit boek. Je leest er verrassende feiten in over dieren, wetenschap, geschiedenis, aardrijkskunde, taal en nog veel meer. Dat komt natuurlijk ook een beetje omdat deze weetjesencyclopedie geschreven is door Mathilda Masters, en dat is iemand die heel veel weet en dat allemaal op een leuke manier kan doorvertellen. Het zijn soms wel knotsgekke dingen, hoor. Bijvoorbeeld dat de duurste koffie van kattenpoep gemaakt wordt (vanaf morgen drink ik thee!), dat je je hoofd kunt wegen door het in een emmer water te stoppen (zo nieuwsgierig ben ik nu ook weer niet), dat de Olympische gouden medaille maar heel weinig goud bevat (juist ja: meedoen is belangrijker dan ...), dat er miljoenen dieren nog niet ontdekt zijn (hop, holderdebolder de natuur in!) en nog zoveel meer. De grappige tekeningen in dit dikke boek zijn van Louize Perdieus. Lachen en slimmer worden in één klap: wat een boek!

Lees verder

Over Mathilda Masters

Mathilda Masters (pseudoniem van Hilde Smeesters, Borgerhout, 1963) is een Belgische schrijfster van kinder- en jeugdliteratuur. Ze studeerde communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Smeesters is bekend als journaliste, ghostwriter en schrijfster.

Werk

Masters won als kind een schrijfwedstrijd met het verhaal ‘De dief in de kast’. Na die overwinning bleef ze schrijven. Masters zegt zich voor haar eigen werk geïnspireerd te voelen door Roald Dahls spel met fantasie en werkelijkheid. Omdat Smeesters ook boeken voor volwassenen schrijft, onder andere enkele Code 37-thrillers onder het pseudoniem Tille Vincent, besliste ze om voor haar kinderboeken een andere auteursnaam te kiezen.

Masters is bekend van de fictiereeks De keukenprins van Mocano. Daarnaast schrijft ze ook populaire weetjesboeken. Die werden al in meer dan 10 talen vertaald, onder andere in het Engels. Voor 123 Superslimme Dinge…Lees verder op Wikipedia