Grote letter
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Reis naar het Høge Nøørden

Mathilda Masters (auteur)

Reis naar het Høge Nøørden

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Kokkie krijgt een kaart waarop staat: våder is verløren. Kokkie reist naar het Høge Nøørden om haar vader te zoeken. En Max en Trixie mogen mee.
Titel
Reis naar het Høge Nøørden
Auteur
Mathilda Masters
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Reis naar het Hoge Noorden
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2017
206 p.
Oorspr. uitgever
Lannoo
Aantekening
Lettertype: Arial vet-22pt

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Mathilda Masters

Mathilda Masters (pseudoniem van Hilde Smeesters, Borgerhout, 1963) is een Belgische schrijfster van kinder- en jeugdliteratuur. Ze studeerde communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Smeesters is bekend als journaliste, ghostwriter en schrijfster.

Werk

Masters won als kind een schrijfwedstrijd met het verhaal ‘De dief in de kast’. Na die overwinning bleef ze schrijven. Masters zegt zich voor haar eigen werk geïnspireerd te voelen door Roald Dahls spel met fantasie en werkelijkheid. Omdat Smeesters ook boeken voor volwassenen schrijft, onder andere enkele Code 37-thrillers onder het pseudoniem Tille Vincent, besliste ze om voor haar kinderboeken een andere auteursnaam te kiezen.

Masters is bekend van de fictiereeks De keukenprins van Mocano. Daarnaast schrijft ze ook populaire weetjesboeken. Die werden al in meer dan 10 talen vertaald, onder andere in het Engels…Lees verder op Wikipedia