Boek
Nederlands

Beste Bregje Boentjes

Mathilde Stein (auteur), Chuck Groenink (illustrator)
+1
Beste Bregje Boentjes
×
Beste Bregje Boentjes Beste Bregje Boentjes
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Op een dag krijgt Bregje Boentjes een brief van een onbekende afzender. Ze fantaseert over wie haar zou kunnen schrijven tot ze op een dag een besluit neemt?
Onderwerp
Fantaseren
Titel
Beste Bregje Boentjes
Auteur
Mathilde Stein
Illustrator
Chuck Groenink
Taal
Nederlands
Editie
1
2
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2012 | Andere uitgaven
[32] p. : ill.
ISBN
9789047703457 (hardback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bregje vindt een brief, aan haar gericht. Ze fantaseert over van wie hij zou komen. Misschien van een circusdirecteur die haar lenigheid zag toen ze ramen lapte, een buurmeisje dat haar uitnodigt in de jungle, een notaris over een grote erfenis of van de koningin. In alle gevallen zou het een ontsnapping kunnen betekenen uit haar huidige leven bij een nare moeder. Fraai prentenboek met een subtiel verhaal waarin het vooral draait om de intrigerende mogelijke inhoud van de brief. Over Bregje zelf komen we weinig te weten, de brief blijft gesloten en haar besluit kloek, maar onduidelijk. De dubbelpaginagrote illustraties zijn sfeervol, kleurrijk en zitten boordevol (geestige) details. Steeds is er, behalve in de inleiding en het slot, een gefantaseerde brief te lezen in een bijpassende opmaak en stijl. Zo is een brief van spionnen bij elkaar geknipt en geplakt en een geheime minnaar schrijft romantisch op rijm. Alleen op de afbeelding van een andere planeet is geen tekst. Sterk in de il…Lees verder

Beste Bregje Boentjes

Bregje Boentjes is een dromerig meisje dat op een dag op de deurmat een enveloppe vindt, aan haar geadresseerd. Meteen slaat haar fantasie op hol: zou het van een sultan zijn die haar in zijn harem wil opnemen? Zou het een brief zijn van marsmannetjes die haar willen ontvoeren? Zou ze een job krijgen als detective? Zou ze eindelijk actrice mogen worden in de nieuwste mummiefilm? Enzovoort. Je kan het zo gek niet bedenken, of het staat in dit boek.
Het einde is een open einde vol mysterie: Bregje vertrekt met de ongeopende enveloppe, de lezer heeft er het raden naar waarheen ze gaat. Gaat ze in op het liefdesverzoek in de laatste brief? Of bevat de enveloppe toch de brief van de marsmannetjes? Of is hij gewoon leeg?
De illustrator slaagt erin om elke dubbele pagina een totaal andere sfeer mee te geven. De lay-out van de brieven wordt ook telkens aangepast aan het thema. De prenten zijn tot in de puntjes verzorgd en staan vol details. Het kleurgebruik met overwegend blauw be…Lees verder