Boek
Nederlands

Boelies kerstplan

Mathilde Stein (auteur), Chuck Groenink (illustrator)
+1
Boelies kerstplan
×
Boelies kerstplan Boelies kerstplan
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Sinds Boelie in het bos woont, vergeet de kerstman hem cadeaus te brengen. Boelie bedenkt een plan waardoor de kerstman hem wel moet vinden. Dat pakt niet helemaal uit zoals verwacht. Boelie slooft zich uit om het goed te maken.
Titel
Boelies kerstplan
Auteur
Mathilde Stein
Illustrator
Chuck Groenink
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2012
[30] p. : ill.
ISBN
9789047705055 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Kerstmis (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Drie jaar woont Boelie al in de stal bij het bos. Maar de afgelopen twee jaar is de Kerstman Boelie vergeten. Het varkentje had alles klaargezet: de kerstboom, de koekjes, een tekening. Niks. Ha! denkt Boelie, dit jaar kán de Kerstman mij niet vergeten! Boelie heeft namelijk een nieuw kerstplan: hij timmert een metershoge toren met lichtjes. En het werkt! Alleen... is de Kerstman nu van slag, is de slee kapot en zijn heel veel pakjes weg. De Kerstman kan Boelies hulp wel gebruiken. Vrolijk kerstverhaal verbeeld in sprekende, warme prenten. De illustraties zijn wat hun verhalende, expressieve en decoratieve kracht betreft in balans, wat een genot is om naar te kijken. De tekst is vlot en raak, gedrukt in schreefloze letter en staat in en onder de illustraties. Verzorgde uitgave in full colour. Om thuis of in de klas te lezen en te bekijken. Het duo van 'Beste Bregje Boentjes'* strikes again, nu met een bijzonder kerstverhaal. Vanaf ca. 4 jaar.

Boelies kerstplan

Boelie, een lief varkentje, woont al drie jaar in een stalletje in het bos. Elk jaar versiert hij zijn kerstboom, zingt kerstliedjes en bakt hij koekjes. Hij zet ook wegwijzers naar zijn stalletje, maar elk jaar vergeet de Kerstman hem! Dit jaar heeft Boelie een hoge den uitgezocht en er een grote lichtreclame met zijn naam op gezet. De Kerstman zal zo vanuit de lucht zijn huisje zeker vinden. Maar het loopt wat anders dan verwacht. De slee botst tegen de lichtreclame en dondert met rendieren, pakjes en Kerstman naar beneden. Boelie is helemaal van slag, dat wilde hij helemaal niet. Boelie neemt de Kerstman mee naar zijn stalletje en laat hem een ontspannend schuimbad nemen. De rendieren krijgen chocolademelk. Boelie bakt nieuwe koekjes, herstelt de slee en .... gaat op zoek naar de pakjes!!
Een origineel verhaal voor de kerstperiode. Het is aandoenlijk om te zien hoe Boelie de aandacht van de Kerstman probeert te trekken en hoe hij nadien zijn fout poogt goed te maken. De illus…Lees verder