Boek
Nederlands

Het meisje dat Kerstmis redde

Matt Haig (auteur), Karin Pijl (vertaler), Chris Mould (illustrator)
+1
Het meisje dat Kerstmis redde
×
Het meisje dat Kerstmis redde Het meisje dat Kerstmis redde
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Op kerstavond komen de trollen Elfhelm binnenvallen. Het jaar erop lijkt er niet genoeg hoop en magie te zijn om kerstavond mogelijk te maken... Of zou het arme schoorsteenvegertje Amelia uitkomst kunnen bieden? Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Kerstman
Titel
Het meisje dat Kerstmis redde
Auteur
Matt Haig 1975-
Vertaler
Karin Pijl
Illustrator
Chris Mould
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The girl who saved Christmas
Uitgever
Amsterdam: Moon, © 2021
314 p. : ill.
ISBN
9789048862009 (hardback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amelia Wishart is een schoorsteenvegertje in Victoriaans Londen. Ze is ook het meisje dat zo veel hoop koesterde (het ingrediënt dat magie mogelijk maakt), dat de Kerstman voor het eerst cadeautjes kon rondbrengen. Maar de volgende kerstavond komen de trollen Elfhelm binnenvallen, en het jaar erop lijkt er niet genoeg hoop en magie te zijn om kerstavond mogelijk te maken... Of zou Kerstmis te redden zijn als Amelia uit het kinderwerkhuis gered wordt door de Kerstman? Zelfstandig te lezen vervolg op het succesvolle kerstboek 'Een jongen met de naam Kerstmis'*, het verhaal van hoe de Kerstman in het leven werd geroepen en dat in 2021 werd verfilmd door Netflix, wederom met elegante, humoristische illustraties van Chris Mould. Het verhaal mist de vaart van het eerdere boek, met twee plotlijnen die niet genoeg verweven zijn. Her en der wat melodramatisch, hoewel beschrijvingen van het kinderwerkhuis en Creeper doen denken aan Charles Dickens en Roald Dahl. Haig verrast door zijn speelse, …Lees verder

Over Matt Haig

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Matthisvalerie

Matt Haig (Sheffield, 3 juli 1975) is een Brits journalist en schrijver van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen, voornamelijk in het genre speculatieve fictie.

Vroege leven

Haig werd in 1975 geboren in Sheffield. Hij studeerde Engels en geschiedenis aan de Universiteit van Hull.

Carrière

Haig is auteur van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen. Zijn non-fictieboek Reasons to Stay Alive stond op nummer één op de Sunday Times-bestsellerlijst en stond 46 weken in de top 10 bestverkochte boeken van het Verenigd Koninkrijk. Zijn kinderboek Father Christmas and Me wordt momenteel verfilmd door StudioCanal en Blueprint Pictures.

Zijn romans zijn vaak duistere en eigenzinnige blikken op het gezinsleven. The Last Family in England hervertelt het verhaal Hendrik IV van William Shakespeare met de prota…Lees verder op Wikipedia