Boek
Nederlands

Planeet Paranoia : hoe de wereld ons in de war brengt

Matt Haig (auteur), Theo Schoemaker (vertaler), Monique Ter Berg (vertaler)
+1
Planeet Paranoia : hoe de wereld ons in de war brengt
×
Planeet Paranoia : hoe de wereld ons in de war brengt Planeet Paranoia : hoe de wereld ons in de war brengt

Planeet Paranoia : hoe de wereld ons in de war brengt

Beschouwing over de gevolgen van onze huidige levenswijze voor on geestelijk en lichamelijk welzijn, met adviezen voor een rustiger leven.
Titel
Planeet Paranoia : hoe de wereld ons in de war brengt
Auteur
Matt Haig 1975-
Vertaler
Theo Schoemaker Monique Ter Berg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Notes on a nervous planet
Uitgever
Amsterdam: Lebowski Publishers, 2018
285 p.
ISBN
9789048845262 (paperback)
Plaatsingssuggestie
309 (SISO) Maatschappijvisies (ZIZO)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In 2015 verscheen van dezelfde auteur 'Redenen om te blijven leven'*, dat gaat over zijn eigen depressie. Ook nu speelt eigen ervaring een grote rol, maar – zo stelt hij – zijn vraag is breder: hoe kunnen we in een krankzinnige wereld leven zonder zelf krankzinnig te worden? De achterdocht waaraan de titel refereert, ontstaat/neemt toe door de berg aan informatie die de media over ons uitstorten. Het leidt tot een ratrace, waar mensen diep ongelukkig van worden. Depressie, paniek en suïcide zijn het gevolg. Er moeten knoppen om, is de boodschap. Letterlijk, door bijvoorbeeld je telefoon vaker uit te zetten, maar ook in je hoofd. Meer rust inbouwen dus. Daartoe laat hij valkuilen zien, schrijft hij over wilskracht en het gebrek eraan, geeft hij tips om meer je eigen weg te volgen. Om uiteindelijk relaxter te leven. De wereld blijft een krankzinnige planeet, benadrukt hij, we kunnen alleen onze houding ertoe veranderen. Een interessante (en betwijfelbare stelling), die de auteur verder …Lees verder

Over Matt Haig

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Matthisvalerie

Matt Haig (Sheffield, 3 juli 1975) is een Brits journalist en schrijver van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen, voornamelijk in het genre speculatieve fictie.

Vroege leven

Haig werd in 1975 geboren in Sheffield. Hij studeerde Engels en geschiedenis aan de Universiteit van Hull.

Carrière

Haig is auteur van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen. Zijn non-fictieboek Reasons to Stay Alive stond op nummer één op de Sunday Times-bestsellerlijst en stond 46 weken in de top 10 bestverkochte boeken van het Verenigd Koninkrijk. Zijn kinderboek Father Christmas and Me wordt momenteel verfilmd door StudioCanal en Blueprint Pictures.

Zijn romans zijn vaak duistere en eigenzinnige blikken op het gezinsleven. The Last Family in England hervertelt het verhaal Hendrik IV van William Shakespeare met de prota…Lees verder op Wikipedia

Suggesties