Boek
Nederlands

The truth pixie goes to school

Matt Haig (auteur), Chris Mould (illustrator)

The truth pixie goes to school

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De Truth Pixie woont bij Aada en gaat mee naar school. De klasgenoten pesten haar omdat ze altijd de waarheid vertelt en naar muzienpoep stinkt. Ze willen daarom geen vrienden zijn met Aada. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
The truth pixie goes to school
Auteur
Matt Haig 1975-
Illustrator
Chris Mould
Taal
Nederlands
Uitgever
Edinburgh: Canongate, 2019
120 p. : ill.
ISBN
9781786898265 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Truth Pixie (Waarheid Fee) is na haar reis over bergen en landen, paleizen en stranden bij Aada terechtgekomen. Aada en Truth Pixie worden dikke vriendinnen; ze doen alles samen en leren van elkaar. Ze moeten allebei wel wennen aan de nieuwe stad en op de nieuwe school. De klasgenoten vinden Truth Pixie raar met die muis in haar haar. En dat ze altijd de waarheid zegt, vinden ze stom. Daarom pesten ze haar. Aada vindt dat lastig, want ze wil graag gewoon zijn en meer vriendinnen hebben, maar door de aanwezigheid van Truth Pixie kan dat niet. Op een dag zegt ze iets heel naars over Truth Pixie en als Truth Pixie dat hoort, zit er niets anders op dan dat ze terug naar haar huis gaat. Zou het nog goed komen met de vriendschap van Aada en Truth Pixie? Lief, leerzaam én grappig tweede deel* over Truth Pixie met de gehele tekst in goedlopend rijm, waarin het draait om de kracht van vriendschap, liegen en eerlijkheid. Geschreven door prijswinnend auteur Matt Haig (1975) en vol met hilarische…Lees verder

Over Matt Haig

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Matthisvalerie

Matt Haig (Sheffield, 3 juli 1975) is een Brits journalist en schrijver van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen, voornamelijk in het genre speculatieve fictie.

Vroege leven

Haig werd in 1975 geboren in Sheffield. Hij studeerde Engels en geschiedenis aan de Universiteit van Hull.

Carrière

Haig is auteur van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen. Zijn non-fictieboek Reasons to Stay Alive stond op nummer één op de Sunday Times-bestsellerlijst en stond 46 weken in de top 10 bestverkochte boeken van het Verenigd Koninkrijk. Zijn kinderboek Father Christmas and Me wordt momenteel verfilmd door StudioCanal en Blueprint Pictures.

Zijn romans zijn vaak duistere en eigenzinnige blikken op het gezinsleven. The Last Family in England hervertelt het verhaal Hendrik IV van William Shakespeare met de prota…Lees verder op Wikipedia

Suggesties