Boek
Nederlands

Vader Kerstmis en ik

Matt Haig (auteur), Karin Pijl (vertaler), Chris Mould (illustrator)
+1
Vader Kerstmis en ik
×
Vader Kerstmis en ik Vader Kerstmis en ik
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Amelia is, naast Vader en Mary Christmas, de enige mens tussen de elfen in het kerstdorp Elfheim. Als de jaloerse Paashaas aanvalt, moeten ze het dorp verdedigen om Kerstmis te redden. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Elfen, Kerstman
Titel
Vader Kerstmis en ik
Auteur
Matt Haig 1975-
Vertaler
Karin Pijl
Illustrator
Chris Mould
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Father Christmas and I
Uitgever
Amsterdam: Moon, © 2021
264 p. : ill.
ISBN
9789048862030 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Derde en laatste (los te lezen) deel van de trilogie over Christmas, na 'Een jongen met de naam Kerstmis'*, dat in 2021 is verfilmd door Netflix, en 'Het meisje dat Kerstmis redde'**. Dit deel wordt verteld door Amelia (ik-persoon) die, toen zij elf jaar was, samen met Mary (nu Mary Kerstmis, de vrouw van Vader Kerstmis) uit een vreselijk weeshuis/werkhuis in Londen is ontsnapt, samen met kat Kapitein Roet. Amelia leeft nu in het kerstdorp Elfhelm, boven Lapland, als geadopteerde dochter van Father en Mary Christmas. Zij is de enige mens op de elfenschool en heeft het moeilijk met het zingen van kerstliederen, speelgoed maken en rare dansen. Als de jaloerse Paashaas met zijn leger vanuit het nabijgelegen land het kerstdorp aanvalt, moet iedereen gezamenlijk het kerstfeest verdedigen. Het boek is rijk geïllustreerd met pentekeningen van verschillend formaat; op de omslag en de schutbladen tekeningen in rood en groen. Technisch en inhoudelijk is de tekst goed afgestemd op de doelgroep d…Lees verder

Over Matt Haig

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Matthisvalerie

Matt Haig (Sheffield, 3 juli 1975) is een Brits journalist en schrijver van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen, voornamelijk in het genre speculatieve fictie.

Vroege leven

Haig werd in 1975 geboren in Sheffield. Hij studeerde Engels en geschiedenis aan de Universiteit van Hull.

Carrière

Haig is auteur van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen. Zijn non-fictieboek Reasons to Stay Alive stond op nummer één op de Sunday Times-bestsellerlijst en stond 46 weken in de top 10 bestverkochte boeken van het Verenigd Koninkrijk. Zijn kinderboek Father Christmas and Me wordt momenteel verfilmd door StudioCanal en Blueprint Pictures.

Zijn romans zijn vaak duistere en eigenzinnige blikken op het gezinsleven. The Last Family in England hervertelt het verhaal Hendrik IV van William Shakespeare met de prota…Lees verder op Wikipedia

Suggesties