Tien jaar nadat een virus een groot deel van de mensheid heeft uitgeroeid krijgt de gemeenschap van gemanipuleerde apen onder leiding van de chimpansee Caesar te maken met een groep mensen die het virus overleefd hebben.
Titel
Dawn of the planet of the apes
Regisseur
Matt Reeves
Componist
Michael Giacchino
Acteur
Andy Serkis Jason Clarke Gary Oldman Jason Clarke Keri Russell
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
ca. 126 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626047117

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sciencefictionfilm en sequel op de film ‘Rise of the planet of the apes'*, geregisseerd door Matt Reeves. Het dodelijke virus waarmee Rise of the planet eindigde, heeft de mensheid sterk gedecimeerd. Apenleider Caesar (Andy Serkis) sticht een nieuwe samenleving van apen die ooit ontsnapt zijn uit de handen van mensen. Alles is vredig, totdat een aantal mensen het territorium van de apen betreedt op zoek naar energiebronnen om te kunnen overleven. De getraumatiseerde apen hebben geen behoefte aan de bemoeienis van de mensen, sterker nog, de apen hebben nu de macht om te beslissen of ze de mensen gaan helpen, dan wel zullen vernietigen. Ginette Thillier (Cinemagazine.nl) geeft 4 sterren: ‘Ook voor niet-liefhebbers van de fantasiefilm is de film zeker de moeite waard. Regisseur Matt Reeves creëerde (…) een extreem spannende en ontroerende film die op geen enkele manier onderdoet voor zijn voorganger’. Marco Weijers (Telegraaf, 17-7-‘14) geeft 4 1/2 ster: ‘Regisseur Matt Reeves maakte ee…Lees verder

Over Matt Reeves

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America

Matthew George (Matt) Reeves (Rockville Center, 27 april 1966) is een Amerikaans film- en televisieregisseur en scenarist. Hij is bekend als de bedenker van de televisieserie Felicity en als regisseur van de films Cloverfield (2008), Let Me In (2010) en Dawn of the Planet of the Apes (2014).

Biografie

Jeugd

Matt Reeves werd in 1966 geboren in Rockville Center (New York) maar groeide op in Los Angeles (Californië). Op dertienjarige leeftijd raakte hij bevriend met de latere regisseur J.J. Abrams.

Reeves studeerde aan de University of Southern California, waar hij de studentenfilm Mr. Petrified Forest ontwikkelde. De film viel in de prijzen en leverde hem een agent op. Tijdens zijn studiejaren schreef hij ook het scenario voor Under Siege 2: Dark Territory. Nadat hij was afgestudeerd, schreef hij samen met Jason Katims het scenario The Pallbearer…Lees verder op Wikipedia

Suggesties