Boek
Nederlands
Wanneer in de jungle van Zuid-Amerika een beeld, gemaakt van zeer zeldzaam materiaal, gevonden wordt, gaat een jonge professor met een Amerikaanse militaire expeditie op reis naar de tempel waar het beeld zich bevindt.
Titel
Tempel
Auteur
Matthew Reilly
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Temple
Uitgever
Utrecht: Het Spectrum, 2001
464 p.
ISBN
90-274-7196-7

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 32 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Prof. William Race wordt bij een uiterst geheime missie van het Amerikaanse leger betrokken omdat hij een uitmuntend vertaler is. In een oud handschrift staat geschreven waar de laatste inca-prins een waardevol beeldje verstopt zou hebben. Dit beeldje lokt verschillende instanties aan omdat het van een buitenaardse stof gemaakt is met een astronomische potentie als krachtbron. Vooral een Duitse terroristengroep schuwt geen enkele wreedheid om het te bemachtigen. Vooral niet omdat ze ook al een soort bom gestolen hebben uit een Amerikaanse basis, waaraan nog enkel dit onaardse element toegevoegd moet worden. Een team specialisten wordt gedropt in de oerwouden van Peru. Onder hen een voormalige liefde van Race, wat voor het romantische element moet zorgen. Ze moeten het opnemen tegen een stel neonazi's, tegen de jungle, zelfs tegen een ras reuzenjaguars en tegen de tijd. De auteur laat ons uitgebreid meegriezelen met tal van wreedheden, bedreven door mens en dier, en toch heeft het gehe…Lees verder
Volgens een eeuwenoud manuscript bevindt zich in de jungle van Peru een oud inca-beeld dat materiaal bevat waarmee een afschrikwekkend nieuw wapen gemaakt kan worden. De jonge professor William Race, een briljante linguïst, wordt door de Amerikaanse regering ingehuurd om het manuscript te ontcijferen en een militaire expeditie de weg te wijzen naar de tempel waar het beeld zich bevindt. Natuurlijk zijn er meer kapers op de kust en de partijen schuwen geen enkel middel om elkaar te slim af te zijn. De tempel wordt bewaakt door uiterst gevaarlijke junglekatten én krokodillen, en als de expeditie het beeld uiteindelijk in handen heeft, wordt het hen weer afgenomen door een paramilitaire neonazigroep. Een adembenemend avonturenverhaal met een Indiana Jones-achtige held, barstensvol actie, spanning en gevaar, dat alles tegen een achtergrond van oerwoud, gevaarlijke ruïnes, verlaten goudmijnen en Indianendorpen. Alles is uit de kast gehaald om de spanning op te voeren in deze geslaagde acti…Lees verder

Over Matthew Reilly

Matthew John Reilly (Sydney, 6 oktober 1974) is een Australisch auteur van thrillers met een sterk plot boordevol actie, spanning en geweld.

Bibliografie

  • Contest, 1996
  • Tempel (Temple), 1999
  • Hover Car Racer, 2004

De Shane Schofield serie

  • IJsstation (Ice station), 1998
  • Ultimatum (Area 7), 2001
  • Strijdperk (Scarecrow), 2003
  • Hell Island, 2005
  • Scarecrow and the Army of Thieves, 2011

De Jack West Jr serie

  • Het Geheim van Cheops (Seven Ancient Wonders), 2005
  • De Stenen van Stonehenge (The Six Sacred Stones), 2007
  • Het pact van Paaseiland (The Five Greatest Warriors), 2011

Externe link