Boek
Nederlands

Dieren snoetenboek

Matthew Van Fleet (auteur), Loes Brouwer (vertaler)
Een geit met een baard en een konijn dat op een wortel knabbelt: wat voor snoeten zijn er allemaal en wat doen dieren ermee? Oblong kartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijke gekleurde tekeningen. Met voelelementen en bewegende delen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Dieren snoetenboek
Auteur
Matthew Van Fleet
Vertaler
Loes Brouwer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Munch!
Uitgever
Utrecht: Veltman, 2013 | Andere uitgaven
[12] p. : ill.
Aantekening
Met schuifstrips
ISBN
9789048309351 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Voelboeken (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit handzame schuif- en voelboek in oblong formaat maken we kennis met diverse dierensnoeten. Zo zien we een geit met een baard, maken we kennis met een aap met een snor, ontmoeten we een knorrig varken en treffen we de knagende bever. Diverse dieren passeren de revue, waarbij aan enkele exemplaren een ‘special effect’ is toegevoegd. Zo zien we bij een aantal plaatjes bijpassende voelelementen (de geitenbaard is harig, de berensnoet is zacht) en zijn een aantal snoeten met behulp van stevige schuifstrips te bewegen. Het boekje kent geen doorlopend verhaal, maar bestaat voornamelijk uit losse elementen en snoeten en hier en daar worden wat bijbehorende eigenschappen vermeld. De grappige, vriendelijke en gekleurde illustraties zijn op een witte ondergrond geplaatst, evenals de grote en zwartgedrukte tekst. De kartonnen uitgave is degelijk. De dikke pagina’s en schuifstrips kunnen tegen een stootje en zijn uitermate geschikt voor jonge peuters. De uitgave zal jonge kinderen aanspreken…Lees verder

Dieren Snoetenboek

In dit kleine kartonboek ontdekt je peuter dat er heel veel verschillende dieren bestaan die elke een andere snoet hebben. Je hebt dieren met een baard, dieren met een snor. Je hebt smalle snoeten, en brede. Bobbelige en gladde… De trekflapjes en verschillende texturen die in dit boek verwerkt zitten, zorgen ervoor dat je peuter graag op ontdekking zal gaan.
De tekeningen zijn speels en kleurrijk.  Maar verwacht inhoudelijk niet teveel samenhang. Het is een potpourri van snoeten waarbij soms wel gebruik wordt gemaakt van tegenstellingen zoals breed vs. smal, zacht en luid. Een leuk boek om mee op ontdekking te gaan maar inhoudelijk niet echt een topper!