Blu-ray
Engels

Kingsman : 2-movie collection

Matthew Vaughn (regisseur), Dave Gibbons (naar het werk van), Mark Millar (naar het werk van)
Een geheim agent neemt een talentvol straatjochie onder zijn hoede om hem op te leiden voor zijn vak. Dan verschijnt er een gevaarlijke schurk ten tonele die geniaal is op IT-gebied.
Bevat
Kingsman: The Secret Service (2014)
Kingsman: The golden circle (2017)
Titel
Kingsman : 2-movie collection
Regisseur
Matthew Vaughn
Naar het werk van
Dave Gibbons Mark Millar
Acteur
Colin Firth
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2018 | Andere uitgaves
2 blu-ray's
Speelduur
ca. 129, 141 min.
EAN
8712626091325

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 8 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Komische actiethriller van Matthew Vaugh (X-Men: First class; Kick-Ass), gebaseerd op 'The secret service', een serie comics* van Mark Millar en Dave Gibbons. Harry Hart (Colin Firth) is een echte Britse 'gentleman' en geheim agent bij de spionnenorganisatie getiteld ‘The kingsmen’. Als een van zijn collega's overlijdt besluit hij zijn zoon Eggsy op te leiden tot een kingsman. De jongen (Taron Egerton) is echter opgegroeid in een achterbuurt en het duurt wel even voor hij zijn opleiding tot een klassieke spion heeft voltooid. Intussen wordt de aarde belaagd door een slissende mediatycoon en kwade schurk (Samuel L. Jackson) en krijgt Eggsy zijn vuurdoop. Marco Weijers (Telegraaf 12-2-'15) schrijft: 'Een megalomane schurk, fantastische gadgets, de wereld aan een zijden draadje: het zijn klassieke elementen die hier worden gecombineerd met flitsend stripgeweld, een heleboel postmoderne ironie en een snufje (s)expliciete humor.' Hij noemt het een '(...) aanstekelijke spionnenfilm, die het…Lees verder

Over Matthew Vaughn

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door

Matthew Vaughn (Londen, 7 maart 1971) is een Britse filmregisseur en -producer. Als regisseur is hij bekend van films als Layer Cake, Kick-Ass en X-Men: First Class.

Carrière

Matthew Vaughn studeerde in Engeland af aan Stowe School. Vervolgens reisde hij een jaar lang de wereld rond. Zo zat hij op een gegeven moment in Los Angeles, waar hij als assistent-regisseur meewerkte aan enkele filmprojecten. Na een jaar reizen, keerde Vaughn terug naar zijn geboorteland, waar hij antropologie en geschiedenis begon te studeren aan University College London. Na enkele weken gaf hij zijn studies op en keerde hij terug naar Los Angeles om er een filmcarrière te beginnen.

Nadien keerde Vaughn terug naar Engeland, waar hij in 1996 als producer meewerkte aan de thriller The Innocent Sleep. Later werd hij de producer van Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Snatch,…Lees verder op Wikipedia

Suggesties