Boek

Curatoren en vereffenaars : actuele ontwikkelingen V

Matthias E. Storme (redacteur), Bernard Tilleman (redacteur), Joeri Vananroye (redacteur)
Boek XX WER vereist, net zoals de Faillissementswet voorheen, dat curatoren een bijzondere opleiding genoten hebben en waarborgen bieden inzake bekwaamheid op het gebied van vereffeningsprocedures. Maar ook vereffenaars van vennootschappen worden gecontroleerd door de ondernemingsrechtbank, zonder dat er evenwel wettelijke bekwaamheidsvereisten worden gesteld. In dit licht wordt regelmatig de post
Curatoren en vereffenaars : actuele ontwikkelingen V / editors M.E. Storme, B. Tilleman, J. Vananroye, M. Vanmeenen, R. Houben ; auteurs S. Brijs [e.a.]
Redacteur
Matthias E. Storme Bernard Tilleman Joeri Vananroye Melissa Vanmeenen Robby Houben
Stan Brijs
Editie
Vijfde geactualiseerde editie
Antwerpen: Intersentia, 2020
xix, 531 p.
9789400012158 (hardback)
396.26 (SISO) Bedrijfsadministratie ; Handelsrecht (ZIZO)

Over Matthias E. Storme

CC BY 2.0 - Foto van/door

De originele uploader was Intangible op de Engelstalige Wikipedia

(Originele tekst: Luc van Braekel )

Matthias Edward Storme (Gent, 8 juli 1959) is een Vlaams jurist, conservatief denker en lid van de Vlaams-nationalistische Nieuw-Vlaamse Alliantie. Hij is als gewoon hoogleraar verbonden aan de Katholieke Universiteit Leuven waar hij het Instituut voor Handels- en Insolventierecht leidt.

Familie

Matthias Storme is afkomstig uit een vooraanstaande katholieke Gentse familie: zijn ene grootvader was August de Schryver, minister in de regering in ballingschap in London tijdens de Tweede Wereldoorlog en zijn andere grootvader Jules Jacob Storme was hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Gent. Zijn vader Marcel Storme was CVP-senator en gewoon hoogleraar em. in het procesrecht aan de Gentse rechtsfaculteit. Hij had net zoals zijn zoon school gelopen aan het Gentse Sint-Barbaracollege. Matthias Storme is gehuwd met Lieve Vanschoubroek en heeft vier kinderen.

In 1965 startte hij in de la…Lees verder op Wikipedia

Suggesties