Onderzoekers op Antarctica ontdekken een buitenaards ruimteschip in het ijs. Tijdens een experiment komt een gevaarlijk wezen vrij.
Titel
The thing
Regisseur
Matthijs Van Heijningen (jr.)
Naar het werk van
John W. Campbell (jr)
Componist
Marco Beltrami
Acteur
Mary Elizabeth Winstead Joel Edgerton
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2011
1 dvd-video
Oorspr. opname
2011
Speelduur
ca. 100 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Portugees, Spaans, Engels voor slechthorenden Naar het verhaal Who goes there? van John W. Campbell jr.
EAN
5050582819090

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 18 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse horrorfilm uit 2011, speelfilmdebuut van reclamefilmer Matthijs van Heijningen Jr. (zoon van de Nederlandse filmproducent), met Mary Elizabeth Winstead, Eric Christian Olsen en Adewale Akinnuoye-Agbaje (Best laid plans*). Een prequel op de gelijknamige cultfilm van John Carpenter uit 1982. Onder het ijs op Antartica schuilt een 'ding', vermoedelijk al honderdduizend jaar. Paleontoloog Kate Lloyd onderzoekt wat voor een 'ding' dit is. Na het ontdooien komt het tot leven en blijkt het een glibberig, verraderlijk wezen dat menselijke cellen nabootst en lichamen overneemt. Jann Ruyters (Trouw 17-11-'11): 'Voor horrorleken boezemen holle hoge tonen, duisternis, ijs en de agressieve alien niettemin voldoende angst in om bij de logica van dit alles niet al te lang stil te kunnen staan.' Eric Koch (Telegraaf 17-11-'11): geeft 3 (van 5) sterren: 'Dat zichtbaarheid een monster geen goed doet, bewezen Jaws en andere ongemanierde vleeseters al eerder. Maar ook in die fase houdt regiss…Lees verder

Suggesties