Boek
Engels

Let it snow

Maureen Johnson (auteur), John Green (auteur), Lauren Myracle (auteur)
Op kerstavond komt door een enorme sneeuwstorm een trein vol jongeren vast te staan. Een aantal van hen loopt naar het vlakbij gelegen wafelrestaurant. Ook voor Jubilee, Tobin en Addie loopt deze kerst heel anders dan gepland maar alle drie weten ze de liefde te vinden. Drie verhalen over jongeren, die aan het eind samenkomen. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Verliefd zijn, Winter
Titel
Let it snow
Auteur
Maureen Johnson John Green 1977- Lauren Myracle
Taal
Engels
Uitgever
London: Penguin Books, 2019 | Andere uitgaven
354 p.
ISBN
9780141371207 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een sneeuwstorm in de VS legt alles op kerstavond plat. Een trein vol met jongeren komt vast te staan en niemand heeft onderkomen. Drie auteurs schreven elk over een van deze jongeren een avontuurlijk verhaal. De drie delen komen aan het einde samen. Eerst volgen we Jubilee, wiens vriendje nogal bot is. Stuart ontfermt zich over haar, hij blijkt veel liever te zijn. In het tweede deel gaan drie vrienden het sneeuwavontuur aan, te reizen naar Waffle House dat vol zit met gestrande cheerleaders. In het laatste deel is Addie vreemdgegaan. Haar vriendje laat niets horen, ze weet echter niet dat hij in de gestrande trein zit. Een heerlijk ‘feel-good' boek, met een hoge onderhoudende factor. De driedimensionale scènes springen compleet met cinematografische bewerkingen van de pagina’s af. Helaas is de originaliteit soms ver te zoeken. De tekst leest vlot en is gemakkelijk. De verhalen zijn geschreven door bekende Young Adult auteurs, zijn verfilmd en te zien op Netflix. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Maureen Johnson

CC BY 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Maureen Johnson (Philadelphia (Pennsylvania), 16 februari 1973) is een Amerikaans schrijfster van jeugdliteratuur voor tieners. Johnson volgde een opleiding aan de University of Delaware en studeerde daarna "writing" en "theatrical dramaturgy" aan de Columbia-universiteit. Haar eerste boek verscheen 2004 onder de titel The Key to the Golden Firebird, in het Nederlands uitgegeven als: 3 Zussen, 1 auto. Ook andere boeken van de schrijfster zijn naar het Nederlands vertaald en verschenen bij De Fontein.

Werk

  • 3 zussen, 1 auto (2005)
  • 13 enveloppen & 1 rugzak (2006)
  • Kamer 16 (2008)
  • Zomer, zee & zoute zoenen (2008)
  • 2+1 (2010)
  • Love Street 13 (2010)
  • De laatste envelop (2011)
  • Moordjaar (2012)
  • Blind date (2012)
Lees verder op Wikipedia