Boek
Nederlands

Seksuele problemen bij het vrijen

Maureen Luyens (auteur), Paul Smits (auteur)

Seksuele problemen bij het vrijen

Overzicht van problemen en hun behandeling ten behoeve van artsen, seksuologen en hulpverleners.
Onderwerp
Seksuele problemen
Titel
Seksuele problemen bij het vrijen
Auteur
Maureen Luyens Paul Smits
Taal
Nederlands
Editie
4de herz. dr.
Uitgever
Antwerpen: Garant, 2006 | Andere uitgaves
157 p. : ill.
ISBN
90-441-1956-7
Plaatsingssuggestie
615.52 (SISO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 12 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Veertig jaar na de seksuele revolutie blijven seksuele problemen blijkbaar moeilijk bespreekbaar. Tien jaar na de eerste uitgave volgt daarom een herziene druk van Seksuele problemen bij het vrijen.

In tien hoofdstukken worden verschillende aspecten van de problematiek besproken. Vooreerst schetst de auteur het diagnostisch kader: hoe verloopt seksuele opwinding en welke problemen kunnen hierbij voorkomen. De volgende hoofdstukken beschrijven dan verschillende problemen met de aanmelding van de klacht, al dan niet direct uitgesproken door de patiënt, de mogelijke oorzaken en de behandeling. Een aantal casussen verduidelijken het geheel en het boek wordt afgesloten met een selectieve bibliografie. Achteraan zijn twee handige indexen voorzien die verwijzen naar de seksuele disfuncties en de ziekten die in het boek besproken worden. Zo vindt de behandelende arts of seksuoloog makkelijk de plaats waar hij of zij informatie over het desbetreffende onderwerp kan vinden.

Lees verder
Deze uitgave (vierde, herziene druk) vertrekt van een positieve ingesteldheid tegenover seksualiteit en gelijkwaardigheid in de relatie. Vooreerst wordt het diagnostisch kader geschetst: hoe verloopt seksuele opwinding en welke problemen kunnen hierbij voorkomen. De volgende hoofdstukken beschrijven het seksuologisch consult met de aanmelding van de klacht, al dan niet direct uitgesproken door de patiënt, de mogelijke oorzaken en de behandeling. Voor de verschillende dysfuncties bieden de auteurs zowel psychologische als biomedische behandelingen aan. Een aantal relationele probleemgevallen wordt vermeld met de resultaten van de behandelingen, maar dit wordt niet diep uitgewerkt. Casusbeschrijvingen verduidelijken het geheel en het boek wordt afgesloten met een selectieve bibliografie. Achteraan zijn twee handige indexen die verwijzen naar de seksuele dysfuncties en de ziekten die in het boek besproken worden. Een nuttig naslagwerk voor artsen, seksuologen en zorgverleners in het alge…Lees verder