Boek

813. 1, Het dubbelleven van Arsène Lupin

Maurice Leblanc (auteur), Kris Lauwerys (vertaler), Isabelle Schoepen (vertaler)
Arsène Lupin, beschuldigd van moord, leidt het politieonderzoek om zichzelf te zuiveren door de echte moordenaar te vinden. Welke mysterieuze onderneming brengt Rudolf Kesselbach, de buitengewoon rijke Zuid-Afrikaanse diamantkoning, naar Parijs? Wat betekent dit nummer, 813, op een doos die hij in zijn bezit heeft? Dit zijn enkele van de vragen waar de politie - in dit geval een zekere Lenormand,
813. 1, Het dubbelleven van Arsène Lupin
Maurice Leblanc
Vertaler
Kris Lauwerys Isabelle Schoepen
Uniforme titel
813 : la double vie d'Arsène Lupin
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La double vie d'Arsène Lupin
Zaandam: Uitgeverij Oevers, 2021
225 p.
9789492068637 (paperback)

Andere talen:

Over Maurice Leblanc

Maurice Leblanc (Rouen, 11 december 1864 - Perpignan, 6 november 1941) was een Frans schrijver.

Leblanc debuteerde als schrijver in 1890. Leblanc creëerde met het personage van Arsène Lupin wat soms de Franse Sherlock Holmes wordt genoemd, hoewel Lupin duidelijk misdaden pleegt en Holmes ze oplost. Het personage van Arsène Lupin dat in 17 van zijn politieromans voorkomt, naast in 29 novelles en 5 toneelstukken, alle geschreven tussen 1905 en 1941, wordt geacht gebaseerd te zijn op de Franse meester-inbreker Marius Jacob.

Op 17 januari 1908 werd hij benoemd tot Ridder in het Legioen van Eer. Na zijn overlijden werd hij van Perpignan terug naar Parijs gebracht en begraven in het Cimetière du Montparnasse.

Suggesties