De 15-jarige Suzanne heeft sexuele relaties met iedereen die haar wil hebben, maar heeft geen enkele affectie voor haar partners. Wanneer haar vader haar moeder verlaat, raakt Suzanne in een depressie en wordt ze slachtoffer van haar gefrustreerde en wrede broer
Titel
À nos amours
Regisseur
Maurice Pialat
Acteur
Sandrine Bonnaire Christophe Odent Cyril Collard
Taal
Frans
Uitgever
Homescreen, [jaar van uitgave niet vastgesteld]
1 dvd-video
Oorspr. opname
1983
Speelduur
92 min.
Aantekening
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8717249474142

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 43 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Franse speelfilm uit 1983 van Maurice Pialat, met Sandrine Bonnaire (maakte recentelijk de documentaire 'Elle s'apelle Sabine'), Maurice Pialat e.a. Suzanne, een vijftienjarig meisje uit Parijs, gaat op seksuele ontdekkingsreis in een poging de liefde en aandacht, die ze thuis niet krijgt, te vinden. Haar ouders zijn verwikkeld in een echtscheiding. Ze raakt in een depressie en wordt geslagen door haar wrede, gefrustreerde broer. De Speelfilmencyclopedie (6e ed. 1995) geeft 3 1/2 ster: 'Een indringend geobserveerd portret dat een benauwende echtheid krijgt in de scènes van de jonge anti-heldin met haar gezinsleden en vooral met haar - door Pialat gespeelde - schijnbaar begrijpende vader. De film lijkt de gebeurtenissen te betrappen in plaats van ze te hebben geënsceneerd, maar het tegendeel is waar in Pialats unieke, compromisloze aanpak.' Winnaar César Awards (Beste film, Meestbelovende actrice en Prix Louis Delluc (Beste film).

Over Maurice Pialat

Maurice Pialat (Cunlhat, 21 augustus 1925 – Parijs, 11 januari 2003) was een Frans filmregisseur en scenarist.

Pialat voltooide opleidingen aan de École des Arts Decoratifs en de École des Beaux Arts in Parijs. In 1951 begon hij met het maken van amateurfilms. Naast het regisseren voor het witte doek, theater en televisie, was hij ook acteur, schilder en documentairemaker.

Voor zijn films, veelal geschoten in cinéma-vérité stijl, werd hij meerdere malen onderscheiden. Zo won zijn debuutfilm uit 1969, L'Enfance Nue, een Prix Jean Vigo. À nos amours (1983) kreeg een César voor Beste film, en Sous le soleil de Satan ontving in 1987 de Gouden Palm.

Maurice Pialat overleed op 77-jarige leeftijd in Parijs aan de gevolgen van nierfalen.

Filmografie

Regie - speelfilms