Luisterboek
Nederlands

Max en de maximonsters en andere verhalen van Maurice Sendak

Maurice Sendak (auteur), Loes Haverkort (verteller), Jesse Broekman (muziek)
+1
Max en de maximonsters en andere verhalen van Maurice Sendak
×
Max en de maximonsters en andere verhalen van Maurice Sendak Max en de maximonsters en andere verhalen van Maurice Sendak

Max en de maximonsters en andere verhalen van Maurice Sendak

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Max wordt zonder eten naar bed gestuurd. Hij is zo boos dat hij vlucht en op een eiland met monsters belandt. Naast dit verhaal nog vijf andere verhalen. Met liedjes en muziek. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Max en de maximonsters en andere verhalen van Maurice Sendak
Auteur
Maurice Sendak 1928-2012
Verteller
Loes Haverkort  (inlezer)
Muziek
Jesse Broekman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Where the wild things are
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, © 2014
1 cd
Speelduur
ca. 1 u.
ISBN
9789047615545
Plaatsingssuggestie
Stout zijn (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Luisterversie van het schitterende, klassieke prentenboek 'Max en de maximonsters'* en vijf andere verhalen van Maurice Sendak. Max, die een boze bui heeft en kattenkwaad uithaalt, wordt voor straf zonder eten naar bed gestuurd door zijn moeder. Het wordt Max allemaal te veel en hij zeilt weg van huis. Hij komt terecht op een eiland waar de Maximonsters, zeven eigenaardige, buitengewoon chaotische en veeleisende monsters, wonen. Max is niet bang en temt de Maximonsters, die hem tot onverschrokken koning uitroepen. Het prentenboek werd bekroond met de Caldecott Medal in 1964. Het verhaal van Max en de vijf andere verhalen worden opgeluisterd door muziek van Mozart en verschillende liedjes, voorgelezen en gezongen door Lies Visschedijk, die ook het 'Grote Gruffalo luisterboek'** heeft voorgelezen en gezongen. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Maurice Sendak

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Seth Anderson from Chicago, us

Maurice Bernard Sendak (Brooklyn, New York, 10 juni 1928 – Danbury, Connecticut, 8 mei 2012) was een Amerikaanse schrijver en illustrator van kinderboeken.

Zijn bekendste werk is het boek Where the Wild Things Are (1963). Het boek werd in Nederland uitgeven onder de titel Max en de Maximonsters. Sendak schreef en illustreerde ook een tekenfilmserie genaamd Bumble Ardy, gebaseerd op zijn eigen boek. Jim Henson deed daarbij de stem van Bumble Ardy. Sendak illustreerde verder de Kleine Beer-serie, geschreven door Else Holmelund Minarik.

In de jaren tachtig componeerde de Britse componist Oliver Knussen op libretti van Sendak de kinderopera’s: Where the Wild Things Are en Higglety Pigglety Pop!, gebaseerd op Sendaks gelijknamige kinderboeken. In 2009 verscheen de door Spike Jonze geregisseerde speelfilm Where the Wild Things Are, gebaseerd op het boek Max en de Maximonsters. In 1974 was ook al eens een verfilming van dit boek vers…Lees verder op Wikipedia