Dvd

Woolf works : a triptych

Max Richter (componist), Gillian Anderson (uitvoerder), Anush Hovhannisyan (uitvoerder)
Titel
Woolf works : a triptych
Componist
Max Richter 1966-
Uitvoerder
Gillian Anderson  (spreekstem) Anush Hovhannisyan  (sopraan) The Royal Ballet Covent Garden Royal Opera House Orchestra  (orkest)
Danser
Alessandra Ferri Federico Bonelli
Regisseur
Wayne McGregor
Naar het werk van
Virginia Woolf
Dirigent
Koen Kessels
Uitgever
Opus Arte, © 2019
1 dvd-video + boekje
Oorspr. opname
Live 2017
Speelduur
01:57:43
EAN
0809478012825
CDR
AED0499
Plaatsingssuggestie
791.4 (SISO) Dans ; Ballet (ZIZO) 00 - Orkest (NBLC) K1 - Orkest (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 7 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Max Richter

Max Richter (Hamelen, 22 maart 1966) is een in Duitsland geboren Britse componist en pianist. Hij werkt binnen het postminimalisme en in de ontmoeting tussen eigentijdse klassieke en alternatieve populaire muziekstijlen.

Levensloop

Richter is klassiek geschoold, afgestudeerd aan de Universiteit van Edinburgh en in compositie aan de Royal Academy of Music in Londen. Ook studeerde hij bij Luciano Berio in Italië. Na het afronden van zijn studie was Richter medeoprichter van het Piano Circus ensemble, dat bestaat uit zes pianisten met hedendaagse composities in uitvoering van onder meer Arvo Pärt, Brian Eno, Philip Glass en Steve Reich. Hij werkte tien jaar met het ensemble en produceerde vijf albums met hen. In 1996 werkte hij samen met The Future Sound of London als pianist en co-schrijver van het album Dead Cities. Daarna werkte hij twee jaar bij FSOL en droeg hij bij aan de albums The Isness en The Peppermint …Lees verder op Wikipedia

Suggesties