Twee bevriende CIA-agenten worden felle concurrenten wanneer ze verliefd worden op dezelfde vrouw.
Onderwerp
Spionage
Titel
This means war
Regisseur
McG
Componist
Christophe Beck
Acteur
Reese Witherspoon Chris Pine Tom Hardy
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
ca. 94 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626078081

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een romantische actiekomedie van McG (Terminator salvation; Charlie's angels 2) met in de hoofdrollen Reese Witherspoon, Chris Pine en Tom Hardy. Tuck en FDR, twee bevriende CIA-agenten, worden na een mislukte actie op non-actief gesteld. Tuck krijgt via een datingsite een afspraakje met Lauren, maar wanneer FDR haar per ongeluk tegen het lijf loopt, wordt ook hij op haar verliefd. De twee vrienden gebruiken al hun sabotage- en spionagetactieken om Lauren te veroveren en elkaar de loef af te steken. Kevin Toma (Volkskrant 23-2-'12) concludeert: 'Maar na verloop van tijd gaat het gas er uit, en blijft er van This Means War weinig méér over dan een aardige, maar te verwaarlozen actiekomedie.' Marco Weijers (Telegraaf 23-2-'12): '(...) Regisseur McG verslikt zich in de nogal lawaaiige actiescènes, maar maakt wel goed gebruik van zijn drie hoofdrolspelers en hun onderlinge chemie. (...)' Met extra's.

Over McG

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door BrokenSphere

Joseph "McG" McGinty Nichol (Kalamazoo, 9 augustus 1968) is een Amerikaanse filmproducent en -regisseur.

Nadat McG een psychologie-opleiding volgde aan de Universiteit van Californië - Irvine begon hij als fotograaf in de muziekwereld. Hij fotografeerde voornamelijk lokale bands en musici met wie hij bevriend was. Op die manier rolde hij dieper de muziekwereld in en mocht hij meerdere muziekvideo's regisseren.

In 2000 regisseerde McG zijn eerste grote film, de filmversie van Charlie's Angels met Cameron Diaz en Drew Barrymore. Drie jaar later mocht hij ook het vervolg Charlie's Angels: Full Throttle regisseren, waarvoor hij een budget kreeg van circa 120 miljoen dollar. In 2006 regisseerde hij de sportdramafilm We Are Marshall. In 2009 bracht hij de blockbuster Terminator Salvation uit, met Christian Bale, Sam Worthington en Helena Bonham Carter.

Als producent is McG vooral actief in de televisiewereld. Hij was uitvoerend producent v…Lees verder op Wikipedia

Suggesties