Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De Dirty Secrets Club

Meg Gardiner (auteur)
+1
De Dirty Secrets Club
×
De Dirty Secrets Club De Dirty Secrets Club

De Dirty Secrets Club

Genre:
De politie van San Francisco vraagt een vrouwelijke psychiater om hulp bij het onderzoek naar ongelukken die op het eerste gezicht zelfmoord lijken te zijn, maar bij nader inzien ook wel eens moord zouden kunnen wezen.
Titel
De Dirty Secrets Club
Auteur
Meg Gardiner
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Dirty Secrets Club
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2009 | Andere uitgaves
365 p.
ISBN
9789024523818

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De leden van de Dirty Secrets Club zijn rijk, jong en knap en ze hebben iets gedaan dat ze liever verborgen houden. Om lid te worden, moet je aantonen dat je een smerig verleden hebt en het verhaal vertellen aan twee andere leden van de club. Zij op hun beurt vertellen wat zij vroeger hebben misdaan. Een uitwisseling van geheimen, waardoor het systeem waterdicht zou moeten zijn. Biechten, maar dan zonder pastoor. Het blijkt niet te werken. In korte tijd sterven enkele leden van de club onder verdachte omstandigheden, onder wie een officier van justitie, Callie Harding. Haar dood is de aanleiding voor de politie om Jo Beckett, een forensisch psychiater erbij te roepen. Aan Jo de taak om uit te zoeken of het moord, zelfmoord of een ongeluk is. Ze heeft hiervoor 48 uur, want dat is de tijdspanne tussen de verschillende doden die zijn gevonden.
Het verhaal van De Dirty Secrets Club ontvouwt zich vervolgens goed gedoseerd. Maar Meg Gardiner kon precies geen keuze maken voor een…Lees verder
Als Callie Harding, een gerespecteerd officier van justitie, tijdens een dodenrit overlijdt, schakelt inspecteur Amy Tan de forensisch psychiater Jo Beckett in om te onderzoeken of er verband bestaat tussen de dood van Callie en eerder gepleegde moorden/zelfmoorden. In een snel tempo ontwikkelen zich onvoorspelbare gebeurtenissen die ook nog eens plaatsvinden tijdens op dat moment wel erg toevallige aardbevingen. De combinatie met achtervolgingen en een ontluikende liefdesgeschiedenis zorgt voor een spannende thriller. Met Jo Beckett heeft de schrijfster in deze knap geconstrueerde roman een veelbelovend charismatisch persoon gecreëerd. De auteur is geboren in de VS en woont nu in Engeland waar inmiddels een tweede deel in deze reeks is verschenen. Paperback met overzichtelijke bladspiegel en opvallende cover; vrij kleine druk.

Over Meg Gardiner

Meg Gardener (Oklahoma, 15 maart 1957) is een schrijfster van thrillers en misdaadromans uit de VS.

Biografie

Meg Gardiner is geboren in Oklahoma en getogen in Santa Barbara, Californië. Ze studeerde af aan de Stanford University. Daarna werd ze advocate en docente aan de Universiteit van Berkeley.

China Lake (2002) (vertaald als Heilignacht) was haar debuutroman. Hiervoor ontving Gardiner de Edgar Award in 2009. Ze brak pas echt door toen ze de heldin Jo Beckett introduceerde in The Dirty Secrets Club (2008), de eerste roman van een "Jo Becket-cyclus', waarvan het vierde deel in voorbereiding is.

Gardiner woont thans met haar man en drie kinderen in Londen.

Bibliografie

Serie "Evan Delaney"

  1. 2002 - China Lake, vertaald als Heilignacht (2002…Lees verder op Wikipedia