Boek
Nederlands

Buiten zinnen

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Na de dood van haar vriendin Karlijn krijgt Eva (17, ik-figuur) haar dagboek. Als ze daarin leest dat Karlijn gestalkt werd, zet Eva vraagtekens bij de dood van haar vriendin. Ze gaat zelf op onderzoek uit. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Buiten zinnen
Auteur
Mel Wallis De Vries
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2022 | Andere uitgaves
223 p.
Verschijningsdatum
01-01-2022
ISBN
9789048852451 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na de dood van haar vriendin Karlijn krijgt Eva (17, ik-figuur) haar dagboek. Daarin leest zij dat Karlijn bedreigd werd door een man, maar dat niemand haar geloofde. Eva gaat op onderzoek uit, wordt vervolgens ook gestalkt en ook niet geloofd. Zij zoekt steun bij anderen, wat haar bijna noodlottig wordt. Spannend verhaal over de onzekerheden van pubers en hun worsteling overeind te blijven in een omgeving die hard is en hen nauwelijks serieus neemt. Beetje bij beetje wordt het verhaal opgebouwd aan de hand van de dagboekfragmenten van Karlijn en de speurtocht van Eva. De spanning wordt steeds meer opgevoerd en zal de doelgroep (met nadruk op meisjes) tot aan de laatste bladzijde aan het boek gekluisterd houden, mede omdat de auteur de leefwereld van deze groep zeer herkenbaar weet neer te zetten. Omdat het geen ingewikkeld, maar wel zeer onderhoudend boek is, is het ook geschikt als 'leesmotivatie' voor leerlingen onderbouw vo die minder snel geneigd zijn een boek te pakken. Vanaf ca…Lees verder

Buiten zinnen

Karlijn is een jong meisje. Ze zit in de eindexamenklas en is zeer populair. Ze heeft een baantje na schooltijd in café De Toog. Op een nacht heeft Karlijn een angstaanjagend realistische droom over een man die over haar buigt in haar slaap en haar aanraakt. De nachtmerrie die steeds terugkeert verandert haar leven totaal. Ze verliest het contact met haar vrienden en denkt dat ze stilaan gek wordt. De hulp komt dan eindelijk uit een onverwachte hoek maar ... te laat. Spannende jeugdthriller die je in de ban houdt tot de laatste pagina. Eva, de vroegere vriendin van Karlijn, gelooft niet dat Karlijns dood een ongeluk was. Zeker niet als ze diens dagboek leest - cursief afgedrukt in het boek - en zelf door een stalker bedreigd wordt. De personages worden slechts oppervlakkig getekend en de ontknoping en de motivatie van de dader zijn niet erg geloofwaardig. Een spannend verhaal zonder meer.