Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Haat

+1
Haat
×
Haat Haat
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Nikki (16) ligt onder het bloed in een park, vlak bij een zwaargewond meisje dat buiten bewustzijn is. Nikki wordt ervan verdacht het meisje te hebben neergestoken, maar ze kan zich niets meer herinneren. Hoe komt ze achter de waarheid? Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Haat
Auteur
Mel Wallis de Vries
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, 2017 | Andere uitgaves
202 p.
ISBN
9789026141904 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De 16-jarige Nikki wordt gevonden in een park. Ze zit onder het bloed, en een beetje verderop ligt een ander meisje dat ze niet kent. Het meisje is zwaargewond en buiten bewustzijn. Al snel wordt Nikki ervan verdacht het meisje te hebben neergestoken, maar Nikki kan zich niets meer herinneren. Haar vriendinnen laten haar vallen en Nikki begint aan zichzelf te twijfelen, terwijl haar herinneringen beetje bij beetje terugkomen. Heeft ze het meisje dan toch neergestoken? Ze moet alles op alles zetten om haar onschuld te bewijzen. Opnieuw een spannende, vlot lezende jeugdthriller met een verrassende ontknoping van Mel Wallis de Vries, bekend van o.a. Vals, Klem, Wreed en Shock, die stuk voor stuk werden bekroond met de Prijs van de Jonge Jury. Haar boeken worden in verschillende landen uitgegeven en van Vals is ook een musical gemaakt*. Verzorgde, mooi vormgegeven uitgave, met kleine silhouettekeningen in zwart-wit en zwart op snee (gekleurd omslag). Vanaf ca. 15 jaar.

Over Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries (Leiden, 8 februari 1973) is een Nederlandse auteur van jeugdliteratuur.

Ze studeerde biologie en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen; ze studeerde af in 1997. Hierna werkte ze als freelancejournalist voor De Telegraaf, waarna ze ging werken in de marketing.

In 2019 verscheen de film Vals die gebaseerd is op haar gelijknamige boek uit 2010.

Ze won in het totaal tussen 2012 en 2019 zeven keer de Prijs van de Jonge Jury waarvan de laatste zes keer op rij.

Wallis de Vries is moeder van drie kinderen.

Bibliografie

  • 2005: Uitgespeeld
  • 2006: Verblind
  • 2007: Buiten zinnen
  • 2008: Fout
  • 2009: Waanzin
  • 2010: Vals – Winnaar van de Prijs van de Jonge Jury 2012
  • 2011: Verstrikt
  • 2012: Klem – Winnaar van de Prijs van de Jonge Jury 2014
  • 2013: …Lees verder op Wikipedia