Dwarsligger
Nederlands

Vals & Klem

+1
Vals & Klem
×
Vals & Klem Vals & Klem
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Twee thrillers waarin vier vriendinnen in de Ardennen één voor één verdwijnen en een van de leerlingen van atheneum 5 tijdens een schoolreisje op Vlieland wordt vermoord. Vanaf ca. 15 jaar.
Bevat
Titel
Vals & Klem
Auteur
Mel Wallis de Vries
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Dwarsligger, © 2017
835 p. ; 12 cm
ISBN
9789049805609 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 34 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bundeling als Dwarsligger van de eerder los verschenen jeugdthrillers 'Vals' en 'Klem'. In 'Vals' brengen de vier vriendinnen Abby, Kim, Pippa en Feline een paar dagen in de kerstvakantie door in een afgelegen huisje in de Ardennen. Het is bar slecht winterweer, de elektriciteit valt uit, hun mobieltjes hebben geen bereik en bovendien krijgen ze ruzie. Na een bezoek van drie toevallig tegengekomen jongens verdwijnt Kim. De vier meisjes heel verschillende karakters waardoor je je als lezer altijd wel met een van de vier kunt identificeren, alhoewel deze nogal oppervlakkig worden beschreven. Het verhaal bestaat uit vier delen, in ieder deel is een van de vier meisjes de verteller. In 'Klem' wordt tijdens een verblijf met de hele klas (5 atheneum) op Vlieland een van de leerlingen vermoord. In de ik-vorm vertellen klasgenoten en begeleidende leerkrachten, maar ook de dader, over deze situatie. Het vermoorde meisje was populair, maar door menigeen gehaat. Velen lijken dan ook in aanmerkin…Lees verder

Over Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries (Leiden, 8 februari 1973) is een Nederlandse auteur van jeugdliteratuur.

Ze studeerde biologie en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen; ze studeerde af in 1997. Hierna werkte ze als freelancejournalist voor De Telegraaf, waarna ze ging werken in de marketing.

In 2019 verscheen de film Vals die gebaseerd is op haar gelijknamige boek uit 2010.

Ze won in het totaal tussen 2012 en 2019 zeven keer de Prijs van de Jonge Jury waarvan de laatste zes keer op rij.

Wallis de Vries is moeder van drie kinderen.

Bibliografie

  • 2005: Uitgespeeld
  • 2006: Verblind
  • 2007: Buiten zinnen
  • 2008: Fout
  • 2009: Waanzin
  • 2010: Vals – Winnaar van de Prijs van de Jonge Jury 2012
  • 2011: Verstrikt
  • 2012: Klem – Winnaar van de Prijs van de Jonge Jury 2014
  • 2013: …Lees verder op Wikipedia