Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Verstrikt

+1
Verstrikt
×
Verstrikt Verstrikt
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Lara heeft een dramatisch ongeluk gehad en zweeft tussen leven en dood. Wanneer ze, verstrikt in het zwart, beseft dat haar beste vriendin Maud ook gevaar loopt, zet ze alles op alles om haar te waarschuwen.
Titel
Verstrikt
Auteur
Mel Wallis de Vries
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2011
270 p.
ISBN
9789026129148 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Er wordt opmerkelijk veel gebraakt en gehuild in de thrillers van Mel Wallis de Vries. Ook in Verstrikt, haar zevende boek sinds haar debuut in 2005, uiten de hoofdpersonen hun emoties eerder fysiek dan verbaal. Waarom? Domme meiden komen nooit voor in de boeken van Wallis de Vries. Ze zitten vaak op het gymnasium, of — tot groot verdriet van hun ouders — net een treetje lager, op het lyceum. Enige (sociale) intelligentie zou je dan ook wel van hen verwachten. En toch zijn de hoofdpersonen allemaal ontzettend labiel en beïnvloedbaar. Zien het gevaar niet. Omdat ze geen stabiele thuissituatie hebben, of doordat iemand ze probeert te versuffen met drugs, drank of slaapmiddelen.
In Verstrikt zitten de hoofdpersonen op het Amsterdams Lyceum. Het verhaal begint nogal merkwaardig. De zestienjarige hoofdpersoon Lara weet niet meer wie ze is, en voelt niets. Toch huilt ze al snel tranen met tuiten ‘als een regenpijp die het regenwater niet meer kan verwerken’. Vreemd, want…Lees verder
Lara (17) is in coma geraakt, nadat ze een uur bewusteloos in het water heeft gelegen. Hoe het komt weet niemand. Haar beste vriendin Maud voelt zich schuldig, omdat ze niet met haar mee wilde naar het feest; haar vriend Bobbie ook, omdat hij haar niet thuis heeft gebracht. Maud beleeft in nachtmerries wat Lara is overkomen. Lara bevindt zich in een zwarte wereld, hoort dat mensen over haar praten, wil ze toeschreeuwen dat ze moeten blijven, maar ze is machteloos. Maud en Lara voelen elkaars nabijheid. Was het wel een ongeluk? Er is een man die steeds verdacht opduikt, zelfs in het ziekenhuis en Lara begint zich dingen te herinneren. Ze voelt dat Maud in gevaar is. Maar de dokter denkt dat Lara hersendood is en dus komt het moment dat de beademing stopgezet gaat worden. Een indringend geschreven verhaal vanuit de binnenwereld van Maud en Lara (ik-figuren), wisselend per hoofdstuk. De pagina's waarop het perspectief bij Lara ligt, zijn grijs. De lezer voelt Lara’s machteloosheid en Mau…Lees verder

Over Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries (Leiden, 8 februari 1973) is een Nederlandse auteur van jeugdliteratuur.

Ze studeerde biologie en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen; ze studeerde af in 1997. Hierna werkte ze als freelancejournalist voor De Telegraaf, waarna ze ging werken in de marketing.

In 2019 verscheen de film Vals die gebaseerd is op haar gelijknamige boek uit 2010.

Ze won in het totaal tussen 2012 en 2019 zeven keer de Prijs van de Jonge Jury waarvan de laatste zes keer op rij.

Wallis de Vries is moeder van drie kinderen.

Bibliografie

  • 2005: Uitgespeeld
  • 2006: Verblind
  • 2007: Buiten zinnen
  • 2008: Fout
  • 2009: Waanzin
  • 2010: Vals – Winnaar van de Prijs van de Jonge Jury 2012
  • 2011: Verstrikt
  • 2012: Klem – Winnaar van de Prijs van de Jonge Jury 2014
  • 2013: …Lees verder op Wikipedia