Boek
Nederlands

Vlucht

+1
Vlucht
×
Vlucht Vlucht
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Evi, Jill en Mara worden na elkaar ontvoerd. Ze worden wakker in hun ondergoed in een kamer met een stoel en een iPad. Via de iPad hebben ze contact met elkaar. Dan worden ze door hun kidnapper voor een afschuwelijke keuze gesteld: een van hen moet sterven, en zij moeten kiezen wie. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Vlucht
Auteur
Mel Wallis de Vries
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Fontein Jeugd, 2020
245 p.
ISBN
9789026153938 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op school gaan er geruchten rond over een man die door de duinen zwerft. Evi maakt zich druk over populariteit en is ze woest op haar ouders, die gescheiden zijn. Ze vindt het thuis helemaal niet leuk. Als ze in een rotbui alleen thuis is en de hond in de duinen uitlaat, wordt ze neergeslagen. Ze wordt wakker in haar ondergoed, in een kamer met een iPad waarop ze zichzelf kan zien. Verder is er alleen een stoel. Drie dagen later gebeurt hetzelfde met Jill. Zij was op een feestje, en bleef achter in de duinen om met Finn te praten. Maar Finn verdween en toen werd Jill neergeslagen en naar een kamer gebracht. Op de iPad zien de meiden elkaar. Als laatste wordt Mara gekozen. Zij is depressief en haar moeder is terminaal. Als zij ook opgesloten is, krijgen ze een briefje. Ze moeten kiezen wie van hen dood moet. De andere twee kunnen de kamers dan verlaten. De vaart van het verhaal, het eigentijdse van de personages en de spanning maken de boeken van deze auteur razend populair. Ook 'Vluch…Lees verder

Over Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries (Leiden, 8 februari 1973) is een Nederlandse auteur van jeugdliteratuur.

Ze studeerde biologie en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen; ze studeerde af in 1997. Hierna werkte ze als freelancejournalist voor De Telegraaf, waarna ze ging werken in de marketing.

Na de geboorte van haar dochter in 2005 stopte ze met werken. Ze combineert sindsdien het freelance schrijven met het moederschap. In 2008 kreeg ze een zoon en in 2014 werd ze moeder van haar derde kind: een dochter. Mel Wallis de Vries is woonachtig in Weesp.

In 2019 verscheen de film Vals dat gebaseerd is op haar gelijknamige boek uit 2010.

Wallis de Vries won in het totaal tussen 2012 en 2019 zeven keer de Prijs van de Jonge Jury waarvan de laatste zes keer op rij.

Bibliografie