Als de doodzieke huurmoordenaar Roy Cady bijna vermoord wordt door handlangers van zijn maffiabaas slaat hij met het hoertje Rocky en haar dochtertje op de vlucht.
Onderwerp
Wraak
Titel
Galveston / directed by Mélanie Laurent ; screenplay by Nic Pizzolatto, based on his novel
Regisseur
Mélanie Laurent 1983-
Naar het werk van
Nic Pizzolatto
Acteur
Ben Foster 1980- Elle Fanning Lili Reinhart Robert Aramayo Beau Bridges
Taal
Engels
Uitgever
Source1media, © 2019
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
91 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8717662577871

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Eerste Engelstalige film van de Franse filmmaker Mélanie Laurent (Les adoptés; Respire) met Ben Foster (Hell or high water) en Elle Fanning (The beguiled). Het verhaal is gebaseerd op een boek van Nic Pizzolatto, vooral bekend als bedenker van de serie ‘True detective’. In New Orleans, 1988 krijgt de aan alcoholverslaafde huurmoordenaar Roy te horen dat hij door longkanker niet lang meer te leven heeft. Zijn maffiabaas stuurt hem in een hinderlaag, maar hij weet zijn aanvallers neer te schieten en vlucht, samen met het jonge hoertje Rocky dat door de mannen werd vastgehouden. Onderweg pikken ze Rocky’s driejarige zusje op en proberen zich schuil te houden in Galveston, Texas, maar hun verleden achtervolgt hen. Rotten Tomatoes (rottentomatoes.com) geeft een score van 69% ‘fresh’: ‘Galveston's talented cast – and confident direction from Mélanie Laurent – help set this uneven crime drama apart from less distinguished genre entries.’

Over Mélanie Laurent

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Mélanie Laurent (Parijs, 21 februari 1983) is een Frans actrice, regisseuse en zangeres. Zij won in 2006 de Romy Schneiderprijs en in 2007 de César als veelbelovendste actrice voor haar spel in de film Je vais bien, ne t'en fais pas. In 2008 werd ze genomineerd voor een Gouden Palm voor het schrijven en regisseren van de korte film (zeven minuten) De moins en moins.

Laurent maakte in 1999 haar film- en acteerdebuut als Lisbeth in de Franse film Un pont entre deux rives. Sindsdien speelde ze voornamelijk in Franse en/of Franstalige films. In 2009 was ze voor het eerst te zien in een niet-Franse film als Shosanna Dreyfus in Inglourious Basterds van Quentin Tarantino.

Op 2 mei 2011 kwam haar debuutalbum als zangeres uit: En t'attendant.

Filmografie

Als actrice

*Exclusief televisiefilms

Suggesties