Boek
Nederlands

Hekselien en het trollenkind

An Melis (auteur)
+1
Hekselien en het trollenkind
×
Hekselien en het trollenkind Hekselien en het trollenkind

Hekselien en het trollenkind

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Hekselien en haar vriendjes ontmoeten een trolletje dat is weggelopen omdat hij niet wil stinken zoals de andere trollen; toch mist hij zijn familie. Prentenboek met gedetailleerde tekeningen in kleur en drie uitklapplaten. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Heksen, Trollen, Bad, Magie
Titel
Hekselien en het trollenkind
Auteur
An Melis
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2007
[28] p. : ill.
ISBN
9789059323650
Plaatsingssuggestie
Toveren (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een verhaal in de reeks over het heksje Hekselien waarin ze samen met haar vriendje Moes en draak Bonkie Knolle de trol ontmoeten. Knolle wil niet stinken en vies zijn, zoals de andere trollen en is daarom weggelopen, Na een paar dagen krijgt hij echter heimwee en gaan ze met zijn allen op pad naar het trollendorp, waar ze eerst erg uitgelachen worden en gevangengenomen worden. Een prentenboek met sfeervolle illustraties in zachte kleuren en drie uitklappagina's, waarop de afbeelding en het verhaal doorlopen. Er is veel tekst gebruikt om het verhaal te vertellen, waarbij de stijl soms wat opsommend, zakelijk en te moeilijk is, onder andere door het gebruik van woorden als 'pardoes', 'tuimelen', 'fier' en 'loebassen'. De kaft toont de vier badende hoofdpersonen. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Hekselien en het trollenkind

Hekselien, haar vriendje Moes en de lieve draak Bonkie zoeken paddestoelen en kruiden in het bos. Opeens zien ze een raar plantje, het lijkt wel een behaarde stok met gekke stekels bovenaan. Bonkie trekt eraan en het is helemaal geen plant, maar de staart van een trollenkind. Hij heet Knolle en is weggelopen omdat de grote trollen hem gepest hebben. Hij wou gewoon zeep hebben zodat hij eens een lekker bad kon nemen. De trollen lachten hem uit want trollen moeten vies zijn. Hekselien neemt Knolle mee zodat hij een uitgebreid bad kan nemen. Knolle geniet ervan maar na een tijdje wil hij terug naar zijn wereld. Hekselien, Bonkie en Moes vergezellen hem naar Trollenland maar ze worden er niet met open armen ontvangen. Een fantasievol prentenboek over Hekselien, die eerder nog andere avonturen beleefde. Het eenvoudige verhaal wordt in onnodig veel woorden verteld. Het had veel korter en krachtiger gekund. De stijl van illustreren en het gebruik van - weliswaar simpele - plooipagina's doet …Lees verder

Over An Melis

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door DirkVE

An Melis (Geel, 22 oktober 1965) is een Belgisch auteur en illustratrice. An Melis heeft twee bekende prentenboekenreeksen: Hekselien en Belle Beer.

An Melis volgde een kunstopleiding en studeerde af als kleuterleidster. Ze startte bij uitgeverij Abimo met het maken van nieuwjaarsbrieven. Na enkele jaren kreeg ze de kans om een volwaardige prentenboekenreeks te maken.

An Melis trekt door het Vlaamse land met een verteltheater waarbij ze de verhalen van Hekselien en Belle Beer voorleest. Ze heeft ook een cd gemaakt met eigen Hekselien-liedjes met bijbehorende activiteitenmap voor de kleuterschool.

In 2013 richtte ze Uitgeverij Ikko op om een eigen collectie van nieuwjaarsbrieven te kunnen uitbrengen. Deze worden verdeeld in de kleuter- en basisscholen in heel Vlaanderen. Haar boeken werden vertaald in Taiwan, Zuid-Korea, China, Thailand, Saoudi-Arabië, Zuid-Afrika, Griekenland, Duitsland, Slovenië, Zweden en Noorwegen.

Lees verder op Wikipedia