Boek
Engels

Kill all enemies

Melvin Burgess (auteur)

Kill all enemies

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Billie, Rob en Chris (14) raken door hun moeilijke thuissituatie en onaangepaste gedrag steeds weer in de problemen. Als ze van school worden geschorst, lijkt het wel of niemand het meer voor hen opneemt. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Kill all enemies
Auteur
Melvin Burgess
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Penguin, 2011
310 p.
ISBN
9780141335643 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De 14-jarige tieners Billie, Rob en Chris raken door hun moeilijke thuissituatie en onaangepaste gedrag steeds weer in de problemen. Nadat zij van school geschorst zijn, komen zij tijdelijk in een schoolvervangende instelling terecht (PRU: Pupil Referral Unit), waar maatschappelijk werkster Hannah zich voor hen inzet. In dit aangrijpende boek geeft de auteur op realistische wijze een genuanceerd beeld van de werkelijkheid achter geweld, misdraging, frustratie en verzet. De verhalen van deze jongeren met hun uiteenlopende problemen worden afwisselend verteld vanuit hun eigen perspectief en soms vanuit het perspectief van Hannah, die voor elk van hen een zwak heeft. Hierdoor krijgt de lezer een gevoel van betrokkenheid en inzicht in hun gecompliceerde karakters en manier van doen. Het boek is opgebouwd in vier delen, waarin elk hoofdpersonage een ingrijpende gebeurtenis meemaakt. Hoewel Billie, Rob en Chris elkaar in het begin nauwelijks kennen, ontstaat in de loop van het verhaal voorz…Lees verder

Over Melvin Burgess

Melvin Burgess (25 april 1954) is een Brits kinderboekenschrijver.

Zijn eerste boek, getiteld The Cry of the Wolf, kwam uit in 1990. Zijn boek Junk (1996) werd in Groot-Brittannië een van de bekendste boeken voor jongvolwassenen.

Bibliografie

  • 1990 - The Cry of the Wolf — Andersen Press
  • 1992 - An Angel for May – Andersen Press
  • 1992 - Burning Issy – Andersen Press
  • 1993 - The Baby and Fly Pie – Andersen Press
  • 1995 - Loving April – Andersen Press
  • 1995 - The Earth Giant – Andersen Press
  • 1996 - Junk – Andersen Press
  • 1996 - Tiger, Tiger – Andersen Press
  • 1997 - Kite – Andersen Press
  • 1998 - The Copper Treasure – A & C Black
  • 1999 - Bloodtide – Andersen Press
  • 1999 - Old Bag – Barrington Stoke
  • 1999 - Smack – Avon B…Lees verder op Wikipedia