Boek
Engels

Nicholas Dane

Melvin Burgess (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Een 14-jarige jongen komt na de dood van zijn moeder in een kindertehuis terecht. Als de adjunct-directeur hem seksueel misbruikt, besluit hij te vluchten.
Titel
Nicholas Dane
Auteur
Melvin Burgess
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Andersen, 2009
408 p.
ISBN
9781842701812 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als zijn moeder sterft aan een overdosis heroïne, komt de 14-jarige Nick, voor wie ze haar verslaving verborgen hield, in een tehuis voor jongens in Manchester terecht, omdat er niemand is die hem in huis kan nemen. In Meadow Hill zitten veel achterstandsjongeren, het onderwijs staat op een laag pitje en hij wordt steeds gedwongen te vechten, omdat hij uit de toon valt. Alleen de jonge Oliver helpt hem. Als de adjunct-directeur hem seksueel misbruikt, besluit Nicholas te vluchten. Van de Engelse journalist (1954) die allerlei baantjes had, verschenen realistische roman(serie)s voor tieners, waaronder 'Billy Elliot'. Deze moderne versie van 'Oliver Twist' is een van zijn betere. In het realistische, schrijnende verhaal maakt hij tieners niet alleen uitstekend duidelijk dat je geordende leventje zomaar kan wegvallen, maar ook dat ingrijpende ervaringen je vaak sterk maken. Donkerbruine omslagillustratie van een hollende jongeman. Vanaf ca. 14 jaar.

Over Melvin Burgess

Melvin Burgess (25 april 1954) is een Brits kinderboekenschrijver.

Zijn eerste boek, getiteld The Cry of the Wolf, kwam uit in 1990. Zijn boek Junk (1996) werd in Groot-Brittannië een van de bekendste boeken voor jongvolwassenen.

Bibliografie

  • 1990 - The Cry of the Wolf — Andersen Press
  • 1992 - An Angel for May – Andersen Press
  • 1992 - Burning Issy – Andersen Press
  • 1993 - The Baby and Fly Pie – Andersen Press
  • 1995 - Loving April – Andersen Press
  • 1995 - The Earth Giant – Andersen Press
  • 1996 - Junk – Andersen Press
  • 1996 - Tiger, Tiger – Andersen Press
  • 1997 - Kite – Andersen Press
  • 1998 - The Copper Treasure – A & C Black
  • 1999 - Bloodtide – Andersen Press
  • 1999 - Old Bag – Barrington Stoke
  • 1999 - Smack – Avon B…Lees verder op Wikipedia