Boek
Nederlands

Testosteron

Melvin Burgess (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Drie puberjongens hebben veel aandacht voor meisjes en seks, maar het aangaan van een langere relatie blijkt niet zo eenvoudig.
Onderwerp
Puberteit, Seksualiteit
Titel
Testosteron
Auteur
Melvin Burgess
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Doing it
Uitgever
Amsterdam: Vassallucci, 2003
284 p.
ISBN
90-5000-651-5
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jeugdroman met de schoolvrienden Dino, Ben en Jonathon in de hoofdrol. Het verhaal concentreert zich op hun jongensachtige kameraadschap, hun fantasieën, hun puberale verwarring waar het relaties betreft en hun eerste seksuele ervaringen. De meeste hoofdstukken worden verteld vanuit het perspectief van een van de hoofdpersonen, soms in de vorm van een zelfreflectie of een innerlijke monoloog, soms als een beschrijving van de gebeurtenis die hij op dat moment meemaakt. Het verhaal wordt afgewisseld met hoofdstukken over een feest dat gegeven wordt, de echtscheiding van de ouders van Dino en verhaaldelen waarin de vriendinnen Jackie, Deborah of Sue het vertrekpunt vormen. Er ontspint zich een openhartig, vlot verteld verhaal waar de hormonen en de gemoedsstemmingen van de jongens doorheen gieren. Spannend contrapunt in het verhaal vormt de relatie van Ben met zijn labiele lerares Alison. Veel jongeren vanaf 14 jaar zullen zich in de beschreven gebeurtenissen herkennen en zullen de eerli…Lees verder

Over Melvin Burgess

Melvin Burgess (25 april 1954) is een Brits kinderboekenschrijver.

Zijn eerste boek, getiteld The Cry of the Wolf, kwam uit in 1990. Zijn boek Junk (1996) werd in Groot-Brittannië een van de bekendste boeken voor jongvolwassenen.

Bibliografie

  • 1990 - The Cry of the Wolf — Andersen Press
  • 1992 - An Angel for May – Andersen Press
  • 1992 - Burning Issy – Andersen Press
  • 1993 - The Baby and Fly Pie – Andersen Press
  • 1995 - Loving April – Andersen Press
  • 1995 - The Earth Giant – Andersen Press
  • 1996 - Junk – Andersen Press
  • 1996 - Tiger, Tiger – Andersen Press
  • 1997 - Kite – Andersen Press
  • 1998 - The Copper Treasure – A & C Black
  • 1999 - Bloodtide – Andersen Press
  • 1999 - Old Bag – Barrington Stoke
  • 1999 - Smack – Avon B…Lees verder op Wikipedia