Strip
Nederlands

De anonieme smulpapen

Merho (auteur)
+1
De anonieme smulpapen
×
De anonieme smulpapen De anonieme smulpapen

De anonieme smulpapen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar

Een aantal koks in de stad worden ontvoerd. Kiekeboe krijgt van restaurantkeurder Kreuvett de opdracht een onderzoek in te stellen. De hoofdverdachte is Anna Gram, voorzitster van de anonieme smulpapen, een anti-'haute cuisine' vereniging. Kiekeboe opent als lokaas zelf een restaurant, met niet al te veel succes.


Titel
De anonieme smulpapen
Auteur
Merho
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, © 2019 | Andere uitgaves
46 p. : ill.
ISBN
9789002241710 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Merho

CC BY 3.0 - Foto van/door Andrew

Merho, pseudoniem van Robert Carolus Wilhelmina (Rob) Merhottein (Antwerpen, 24 oktober 1948), is een Belgische stripauteur, die voornamelijk gekend is voor zijn strip De Kiekeboes.

Levensloop

Merho groeide op in de Seefhoek, een wijk van Antwerpen. Aanvankelijk wilde hij komiek worden, maar Merho koos dan al op jonge leeftijd om striptekenaar te worden. Daarom bezocht hij meermaals de striptekenaars Bob Mau en Pom voor advies. Merho tekende tijdens zijn middelbareschooltijd zijn eerste strips. De gagstrip Comi & Dacske verscheen vanaf 1964 in het tijdschrift De Middenstand. Een andere gagstrip, Zoz en Zef, verscheen in 1965 in het tijdschrift Jong Caritas. Vervolgens studeerde Merho toegepaste grafiek aan de Sint-Lukashogeschool in Brussel. Na zijn studies begon hij in 1970 te werken bij Studio Vandersteen waar hij ter vervanging van Eduard De Rop de strip Jerom inktte. In o…Lees verder op Wikipedia