Strip
Nederlands

De wokchinees

Merho (auteur), Thomas Du Caju (medewerker), Peter Koeken (medewerker)
+1
De wokchinees
×
De wokchinees De wokchinees
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar

In het holst van de nacht wordt Fanny gewekt door een telefoontje op haar gsm. Een paniekerige Alanis smeekt haar om haar te komen redden uit een huis id Chinese wijk. Wanneer Marcel Kiekeboe en zijn dochter ter plekke aankomen, blijkt Xing, het nieuwe vriendje van Alanis, ontvoerd te zijn. Zonder het zelf te beseffen steekt de familie Kiekeboe zich in een wespennest van Chinese maffiosi.

Titel
De wokchinees
Auteur
Merho
Medewerker
Thomas Du Caju Peter Koeken Steve Van Bael
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, © 2016 | Andere uitgaven
46 p. : ill.
ISBN
9789002242168 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Kiekeboes raken bij toeval verzeild in een handel in organen door een aantal Chinezen, in samenwerking met een geldbeluste dokter. De verhaallijn hangt van toevalligheden aan elkaar, waarbij er een mengeling is tussen tekeningen van een cartoonstrip en een plot voor een strip voor volwassenen. Ondanks het zware thema en de verwijzingen naar seks doet het een beetje onschuldig aan. Het is een deel uit een lang bestaande serie, van oorsprong een krantenstrip, geroutineerd verteld.

Over Merho

CC BY 3.0 - Foto van/door Andrew

Merho, pseudoniem van Robert Carolus Wilhelmina (Rob) Merhottein (Antwerpen, 24 oktober 1948), is een Belgische stripauteur, die voornamelijk gekend is voor zijn strip De Kiekeboes.

Levensloop

Merho groeide op in de Seefhoek, een wijk van Antwerpen. Aanvankelijk wilde hij komiek worden, maar Merho koos dan al op jonge leeftijd om striptekenaar te worden. Daarom bezocht hij meermaals de striptekenaars Bob Mau en Pom voor advies. Merho tekende tijdens zijn middelbareschooltijd zijn eerste strips. De gagstrip Comi & Dacske verscheen vanaf 1964 in het tijdschrift De Middenstand. Een andere gagstrip, Zoz en Zef, verscheen in 1965 in het tijdschrift Jong Caritas. Vervolgens studeerde Merho toegepaste grafiek aan de Sint-Lukashogeschool in Brussel. Na zijn studies begon hij in 1970 te werken bij Studio Vandersteen waar hij ter vervanging van Eduard De Rop de strip Jerom inktte. In o…Lees verder op Wikipedia

Suggesties