Strip
Nederlands

Mysterie op Spell-Deprik

Merho (auteur)
+1
Mysterie op Spell-Deprik
×
Mysterie op Spell-Deprik Mysterie op Spell-Deprik

Mysterie op Spell-Deprik

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Buurman Van der Neffe erft het eiland Spell-Deprik in de Stille Zuidzee. Prompt blijken er ook andere belangstellenden voor het eiland op te duiken en worden Fanny en Konstantinopel per vergissing gekidnapt. Op het eiland zelf ontdekken Marcel en Charlotte dat Triangl van daaruit, dankzij beheersing van zonne-energie, opnieuw de wereld wil veroveren.
Titel
Mysterie op Spell-Deprik
Auteur
Merho
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2010 | Andere uitgaven
46 p. : ill.
Aantekening
Gerestaureerde versie
ISBN
9789002242380 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Merho

CC BY 3.0 - Foto van/door Andrew

Merho, pseudoniem van Robert Carolus Wilhelmina (Rob) Merhottein (Antwerpen, 24 oktober 1948), is een Belgische stripauteur, die voornamelijk gekend is voor zijn strip De Kiekeboes.

Levensloop

Merho groeide op in de Seefhoek, een wijk van Antwerpen. Aanvankelijk wilde hij komiek worden, maar Merho koos dan al op jonge leeftijd om striptekenaar te worden. Daarom bezocht hij meermaals de striptekenaars Bob Mau en Pom voor advies. Merho tekende tijdens zijn middelbareschooltijd zijn eerste strips. De gagstrip Comi & Dacske verscheen vanaf 1964 in het tijdschrift De Middenstand. Een andere gagstrip, Zoz en Zef, verscheen in 1965 in het tijdschrift Jong Caritas. Vervolgens studeerde Merho toegepaste grafiek aan de Sint-Lukashogeschool in Brussel. Na zijn studies begon hij in 1970 te werken bij Studio Vandersteen waar hij ter vervanging van Eduard De Rop de strip Jerom inktte. In o…Lees verder op Wikipedia