Thriller waarin een blinde muzikante die na een operatie weer iets kan zien getuige is van een moord
Titel
Blink / dir. by Michael Apted ; written by Dana Stevens
Regisseur
Michael Apted
Scenarist
Dana Stevens
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2001
1 dvd-video
Oorspr. opname
1993
Speelduur
ca. 105 min.
Aantekening
Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Frans Ondertiteling : Nederlands
EAN
0044007829424

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een thriller uit 1993 van Michael Apted, regisseur van onder meer Enigma, The world is not enough en Extreme measures. De hoofdrollen worden gespeeld door Madeleine Stowe (12 Monkeys, China moon) en Aidan Quinn (Commandments, The assignment). Stowe is een blinde muzikante van begin twintig. Na een operatie krijgt ze haar gezichtsvermogen langzamerhand terug. Wanneer ze getuige is van een brute moord, dreigt ze zelf slachtoffer te worden. Politierechercheur Hallstrom (Quinn) leidt het onderzoek. Mark Moorman (Filmkrant juni 1994) vindt Madeleine Stowe 'de mooiste actrice die er momenteel in Hollywood rondloopt' maar de film 'enigszins ondermaats': 'Het is een brei van elementen uit allerlei verschillende klassieke thrillers op een hoop gegooid en dan maar hopen dat het weer werkt (...)'. De Speelfilmencyclopedie daarentegen geeft drie sterren: '(...) Een originele, intelligente suspensefilm die het stadium tussen blind zijn en zien optimaal benut. De spanning wordt behoorlijk opgevoerd…Lees verder

Over Michael Apted

CC BY 2.0 - Foto van/door The Peabody Awards

Michael David Apted (Aylesbury (Buckinghamshire), 10 februari 1941 – Los Angeles, 7 januari 2021) was een Britse filmregisseur.

Biografie

Apted begon zijn carrière als televisiemaker voor ITV. Hij raakte er bekend van de 7 up televisiefilms waarin hij sinds 1963 een groep mensen elke 7 jaar interviewt over hun dromen, ambities en wat daar van terecht is gekomen. Hij regisseerde ook Coronation Street en verschillende televisiefilms en -documentaires.

In 1972 maakte hij zijn debuut als filmregisseur met The Triple Echo. Zijn doorbraak kwam er met de door Hollywood gefinancierde dramatische thriller Agatha.

Opmerkelijk is dat hij heel dikwijls koos voor een sterke vrouwelijke protagonist: Vanessa Redgrave in Agatha, Sissy Spacek in de Loretta Lynn-biopic Coal Miner's Daughter, Sigourney Weaver in het drama Gorillas in the Mist: The Story of Dian Fossey, Madeleine Stowe in de …Lees verder op Wikipedia