Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
De jonge eigenaars van een tweedehands platenzaakje in Amerika proberen het in 2004 op te nemen tegen grote winkelketens.
Titel
Telegraph Avenue
Auteur
Michael Chabon
Vertaler
Wim Scherpenisse Gerda Baardman Tjadine Stheeman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Telegraph Avenue
Uitgever
Amsterdam: Anthos, 2012
472 p.
ISBN
9789041421746 (paperback) 9789041424259 (ISBN sticker, paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Archy Stallings en Nat Jaffe zijn de eigenaars van Brokeland Records, een platenzaak op Telegraph Avenue in het Californische grensgebied tussen Berkeley en Oakland. In de nazomer van 2004 dreigt een naburig megaconcern hun bescheiden levenswerk finaal de afgrond in te duwen. Deze lijvige roman bestaat uit vijf hoofdstukken. Daarin zoomt de auctoriale verteller beurtelings in op de diverse verhaallijnen, die regelmatig door elkaar lopen. Chabon (1963) is een meester in het bedenken van intrigerende personages met neurotische trekjes. Zijn gevleugelde woordkeuze en spitsvondige proza nodigen uit om bij elke zin stil te staan. Het verhaal is rijk aan humoristische, originele observaties en dialogen. De drie vertalers leveren een huzarenstukje door de rijkdom van Chabons taal in het Nederlands te gieten. Kleine druk.

Over Michael Chabon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Charlie Reiman

Michael Chabon, (Washington D.C., 24 mei 1963) is een Amerikaans schrijver van romans, korte verhalen, essays, columns en filmscenario’s. Chabon gebruikt de pseudoniemen Leon Chaim Bach, Malachi B. Cohen, en August Van Zorn.

Leven & Werk

Op 25-jarige leeftijd debuteerde Michael Chabon met de roman The mysteries of Pittsburgh, een voor een deel autobiografisch verhaal over een student die in een driehoeksverhouding terechtkomt met een jongen en een meisje. Dit boek ontving erg enthousiaste kritieken, maar bij het schrijven aan zijn tweede roman liep Chabon vast, zo zeer dat zijn manuscript uiteindelijk meer dan duizend pagina's telde en Chabon nog geen einde in zicht had. Uiteindelijk liet Chabon dit nooit voltooide boek vallen en schreef in een tijdspanne van enkele maanden de roman Wonderboys (1995), over de cynische schrijver Grady Tripp, die maar niet op kan houden met…Lees verder op Wikipedia

Suggesties