Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Blind vertrouwen

Bij het onderzoek naar een moord waarbij terroristen betrokken lijken, bemoeit iedereen van FBI tot de geheime dienst zich met de gang van zaken, maar Harry Bosch heeft een heel andere mening.
Titel
Blind vertrouwen
Auteur
Michael Connelly
Vertaler
Renée Milders Dowden
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The overlook
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2012 | Andere uitgaves
235 p.
ISBN
9789022564028 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Harry Bosch moet een moord onderzoeken. Omdat er terroristen bij betrokken lijken te zijn, bemoeit iedereen zich ermee, van de FBI tot de geheime dienst. Harry deelt, als enige, deze analyse niet en begint zijn eigen onderzoek. Het veertiende boek met politieman Harry Bosch in de hoofdrol, niet zo sterk als veel andere delen, maar zeker onderhoudend. Een vlotgeschreven verhaal: het tempo is hoog, de vrij eenvoudige (zeker voor Connelly) plot zit aardig in elkaar; de verrassende 'twist' aan het einde is aardig gevonden. Normale druk.

Over Michael Connelly

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Michael Connelly (Philadelphia, 21 juli 1956) is een Amerikaanse schrijver van thrillers.

Biografie

Michael Connelly wist al op jonge leeftijd dat hij schrijver wilde worden; hij was een grote fan van de boeken van Raymond Chandler. Hij ging journalistiek studeren aan de universiteit van Florida en koos 'creatief schrijven' als bijvak. Na zijn afstuderen in 1980 werkte hij als misdaadverslaggever bij kranten in Daytona Beach en Fort Lauderdale. In 1986 werd hij genomineerd voor de vermaarde Pulitzer-prijs voor een artikel over een vliegtuigongeluk dat hij samen met twee collega's had geschreven. Door deze nominatie kreeg hij een baan aangeboden als misdaadverslaggever bij de Los Angeles Times, naar eigen zeggen "de meest prestigieuze krant van de Amerikaanse westkust".

Na tien jaar gewerkt te hebben als crime reporter vond Connelly dat hij klaar was voor zijn eerste thriller. The Black Echo was gebasee…Lees verder op Wikipedia

Suggesties