Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Maanstand

Michael Connelly (auteur)
Wanneer een dievegge een onverwacht grote buit maakt in Las Vegas, steekt ze zich daarmee in een wespennest.
Titel
Maanstand
Auteur
Michael Connelly
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Void moon
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2000 | Andere uitgaves
283 p.
ISBN
90-225-2721-2

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Amerikaanse thrillerauteur Michael Connelly haalde wat betreft kwaliteit, verkoopcijfers en vertalingen hoge scores. Zijn boeken met als hoofdpersonage inspecteur Harry Bosch, munten uit op stuk van stijl en intrige. Met Maanstand slaat de auteur thans een nieuwe weg in, ditmaal met een vrouwelijk hoofdpersonage, en het is afwachten geblazen of de schrijver met Cassie Black een nieuwe reeks zal aanvatten.
De dame is alvast geen lieverdje. Ze heeft in het verleden reeds een celstraf uitgezeten en haar partner en minnaar Max, met wie ze haar laatste kraak plande, is destijds in bizarre omstandigheden om het leven gekomen. Daar waar ze destijds faalde in het verdonkeremanen van gewonnen geld uit een van de hotelkamers van casinogokkers in Las Vegas, is ze bereid het opnieuw te proberen. Cassie weet dat een misstap haar zo weer terug in de gevangenis zal doen belanden, maar ze rekent erop dat deze laatste klus een nieuwe wereld voor haar zal openen.
De auteur kent het kl…Lees verder
In de gevangenis heeft Cassie Black een dochtertje gekregen en afgestaan voor adoptie. Als ze na een gevangenisstraf van jaren wegens insluiping en diefstal voorwaardelijk op vrije voeten is, ontdekt ze dat de pleegouders van haar dochtertje naar Frankrijk gaan emigreren, zodat ze haar kind nooit meer zal zien. Ze wil nog één keer een grote slag slaan en met haar dochtertje verdwijnen naar een ver land. Ze krijgt van een oude vriend een tip en steelt een koffertje met geld, maar daarin blijkt veel meer te zitten dan verwacht. In feite is ze verzeild geraakt in een transactie van de maffia en die zal koste wat het kost het geld terug willen hebben. Zowel haar eigen leven als dat van de tipgever en haar dochtertje lopen gevaar, temeer omdat de man die voor de maffia het zaakje op moet knappen nog een oude rekening met haar heeft te vereffenen. Een zwak punt van het verhaal is dat Cassie Black wel over heel bijzondere technische gaven (en gereedschappen) beschikt om overal moeiteloos bin…Lees verder

Over Michael Connelly

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Michael Connelly (Philadelphia, 21 juli 1956) is een Amerikaanse schrijver van thrillers.

Biografie

Michael Connelly wist al op jonge leeftijd dat hij schrijver wilde worden; hij was een grote fan van de boeken van Raymond Chandler. Hij ging journalistiek studeren aan de universiteit van Florida en koos 'creatief schrijven' als bijvak. Na zijn afstuderen in 1980 werkte hij als misdaadverslaggever bij kranten in Daytona Beach en Fort Lauderdale. In 1986 werd hij genomineerd voor de vermaarde Pulitzer-prijs voor een artikel over een vliegtuigongeluk dat hij samen met twee collega's had geschreven. Door deze nominatie kreeg hij een baan aangeboden als misdaadverslaggever bij de Los Angeles Times, naar eigen zeggen "de meest prestigieuze krant van de Amerikaanse westkust".

Na tien jaar gewerkt te hebben als crime reporter vond Connelly dat hij klaar was voor zijn eerste thriller. The Black Echo was gebasee…Lees verder op Wikipedia