Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Nachtgoud

Michael Connelly (auteur)
Als een nieuwe harddrug Los Angeles binnengesmokkeld wordt en er doden vallen, moet rechercheur Harry Bosch de zaak zien op te lossen.
Titel
Nachtgoud
Auteur
Michael Connelly
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The black ice
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2000 | Andere uitgaves
299 p.
ISBN
90-225-2771-9

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een nieuwe harddrug, 'nachtgoud' geheten, wordt vlak over de grens met Mexico vervaardigd en op grote schaal in Los Angeles verkocht. Daarbij vallen nogal wat doden, waaronder politiemensen. Rechercheur Harry Bosch, harde bolster maar zachte pit, riskeert weer eens het ongenoegen van zijn superieuren, als hij de zaak op onorthodoxe wijze tot een wel erg spectaculaire oplossing brengt, ondanks de corruptie bij de Amerikaanse en vooral de Mexicaanse politie. Het slot is een soort veldslag met drie helicopters en handenvol doden. De oplossing is niet bepaald waarschijnlijk, maar het verhaal wordt vlot en vakkundig verteld. Boeiend geschreven, goed vertaald, prettig leesbaar, vaak heel spannend. Paperback editie, normale druk.

Over Michael Connelly

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Michael Connelly (Philadelphia, 21 juli 1956) is een Amerikaanse schrijver van thrillers.

Biografie

Michael Connelly wist al op jonge leeftijd dat hij schrijver wilde worden; hij was een grote fan van de boeken van Raymond Chandler. Hij ging journalistiek studeren aan de universiteit van Florida en koos 'creatief schrijven' als bijvak. Na zijn afstuderen in 1980 werkte hij als misdaadverslaggever bij kranten in Daytona Beach en Fort Lauderdale. In 1986 werd hij genomineerd voor de vermaarde Pulitzer-prijs voor een artikel over een vliegtuigongeluk dat hij samen met twee collega's had geschreven. Door deze nominatie kreeg hij een baan aangeboden als misdaadverslaggever bij de Los Angeles Times, naar eigen zeggen "de meest prestigieuze krant van de Amerikaanse westkust".

Na tien jaar gewerkt te hebben als crime reporter vond Connelly dat hij klaar was voor zijn eerste thriller. The Black Echo was gebasee…Lees verder op Wikipedia