Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Wanneer een detective uit Los Angeles een moord, enkele bankroven en een aantal gevallen van corruptie onderzoekt, wordt hij dwarsgezeten door een verklikker binnen het politiecorps.
Titel
Tunnelrat
Auteur
Michael Connelly
Vertaler
Renée Milders Dowden
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The black echo
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2012 | Andere uitgaves
344 p.
ISBN
9789022552018 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 34 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Politierechercheur Bosch was eerder in Vietnam 'tunnelrat': een van de mannen die de ondergrondse tunnels ingingen op zoek naar de vijand. Als politieman treft hij een dode oud-collega-'rat' aan, die nu tunnels groef om banken te beroven. De zaak wordt erg gecompliceerd doordat er aan de kant van de politie nog meer ex-ratten bij betrokken zijn en bovendien de FBI een bijzonder hinderlijke rol speelt. Na de nodige gruwelen en veel verraad komt de zaak tot een treurig einde. Het eerste boek van deze auteur van wie intussen veel meer vertaald is. Hier en daar wel wat traag, soms wat overtrokken, maar al bij al een spannend, meeslepend geheel. De vertaling is over het algemeen goed, maar gaat vaak vreemd om met 'u' en 'uw'. Zeer geschikt voor liefhebbers van 'hardboiled' werk. Normale druk.

Over Michael Connelly

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Michael Connelly (Philadelphia, 21 juli 1956) is een Amerikaanse schrijver van thrillers.

Biografie

Michael Connelly wist al op jonge leeftijd dat hij schrijver wilde worden; hij was een grote fan van de boeken van Raymond Chandler. Hij ging journalistiek studeren aan de universiteit van Florida en koos 'creatief schrijven' als bijvak. Na zijn afstuderen in 1980 werkte hij als misdaadverslaggever bij kranten in Daytona Beach en Fort Lauderdale. In 1986 werd hij genomineerd voor de vermaarde Pulitzer-prijs voor een artikel over een vliegtuigongeluk dat hij samen met twee collega's had geschreven. Door deze nominatie kreeg hij een baan aangeboden als misdaadverslaggever bij de Los Angeles Times, naar eigen zeggen "de meest prestigieuze krant van de Amerikaanse westkust".

Na tien jaar gewerkt te hebben als crime reporter vond Connelly dat hij klaar was voor zijn eerste thriller. The Black Echo was gebasee…Lees verder op Wikipedia

Suggesties