Boek
Nederlands

Muziek : van Mozart tot megaster

Michael Cox (auteur), Philip Reeve (illustrator)
+1
Muziek : van Mozart tot megaster
×
Muziek : van Mozart tot megaster Muziek : van Mozart tot megaster

Muziek : van Mozart tot megaster

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Op humoristische wijze wordt informatie gegeven over allerlei soorten muziek. Met vrolijke zwartwitte tekeningen. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Muziek
Titel
Muziek : van Mozart tot megaster / Michael Cox ; geill. door Philip Reeve
Auteur
Michael Cox (jeugdauteur (non-fictie))
Illustrator
Philip Reeve
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The knowledge. Mind-blowing music
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2004
178 p. : ill.
ISBN
90-206-0527-5
Plaatsingssuggestie
780 (SISO) Muziek (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nieuw deel in de serie "Waanzinnig om te weten", die als geheel een interessante, humoristische, gedetailleerde, speelse vraagbaak is voor nieuwsgierige kinderen. Dit deel gaat over allerlei aspecten van muziek en zit boordevol serieuze informatie, verbazende feiten, tekeningen, strips, en tal van vragen en antwoorden. Onderwerpen die aan de orde komen zijn ondermeer de opkomst van de jongerenmuziek, de ontdekking van de grammofoon en muziekdragers, de geschiedenis van de klassieke muziek, muziekinstrumenten, zwarte muziek en popmuziek. De informatie wordt 'interactief' aangeboden: kinderen kunnen 'hink-stap-springend' door het boek gaan, die informatie uitkiezen die ze even willen weten, in het uitstekende trefwoordenregister een onderwerp van hun keuze uitzoeken en zichzelf (anderen) bevragen naar aanleiding van de geboden informatie. Er is veel te lezen en veel te zien op de talloze, cartoonachtige zwartwittekeningen. De informatie is smeuïg en begrijpelijk voor een groot publiek v…Lees verder

Over Michael Cox

Michael Andrew Cox (25 oktober 1948 - 31 maart 2009) was een Engels biograaf en romanschrijver.

Cox was afkomstig uit Northamptonshire. Na zijn studie aan de Universiteit van Cambridge nam hij twee albums en enkele singles op bij EMI onder het pseudoniem "Matthew Ellis" en een album als "Obie Clayton" bij DJM Records. In 1989 werd hij uitgever bij Oxford University Press. In 1983 publiceerde hij zijn eerste boek, een biografie van de mediëvist M.R. James, die vooral naam gemaakt had als schrijver van spookverhalen. Nadien volgden nog een aantal boeken over spoken. In 1991 gaf hij A Dictionary of Writers and their Works uit en in 2002 The Oxford Chronology of English Literature, een bibliografie met 30.000 werken van 4000 auteurs van 1474 tot 2000. Zijn eerste roman The Meaning of Night uit 2006 werd onmiddellijk een bestseller. Hij leed verschillende jaren aan kanker en overleed in maart 2009.

Externe linksLees verder op Wikipedia

Suggesties