De Andromeda Evolutie

Michael Crichton (auteur), Daniel H. Wilson (auteur), Lia Belt (vertaler)
Een groepje wetenschappers ontdekt in de Braziliaanse jungle een gemuteerd micro-organisme dat een bedreiging vormt voor het aardse leven.
Titel
De Andromeda Evolutie
Auteur
Michael Crichton Daniel H. Wilson
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Andromeda evolution
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2020
379 p.
ISBN
9789024588633 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het vervolg op ´The Andromeda strain´ uit 1969 (vertaald als ‘De Andromeda dreiging’ en ‘De Andromeda crisis’), het debuut van Michael Crichton (1942-2008). Hij was auteur van verfilmde boeken als Jurrassic Park, Disclosure en Rising sun. ´The Andromeda strain´ betekende ook de start van een nieuw subgenre: de techno-thriller. Vijftig jaar later is de hoofdrol voor James Stone, de zoon van Jeremy Stone die in de voorganger de aarde wist te beschermen tegen wereldomvattende epidemie. Stone en drie collega-wetenschappers ontdekken het gemuteerde micro-organisme in het Braziliaanse regenwoud waar ze het moeten vinden en stoppen. Maar ook vanuit de eigen organisatie worden ze bedreigd. Een en ander blijkt namelijk geregisseerd vanuit de ruimte waar een astronaut een persoonlijke vendetta met de mensheid uitvecht. Doel: totale planetaire uitsterving. Veel, heel veel technische uitleg (vijf pagina’s bronnen) om het allemaal aannemelijk te maken. Dat gaat ten koste van het verhaal en de per…Lees verder

Over Michael Crichton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Jon Chase photo/Harvard News Office

John Michael Crichton (Chicago, 23 oktober 1942 – Los Angeles, 4 november 2008) was een Amerikaanse auteur van sciencefictionboeken en filmscenario's en producent van films en televisieprogramma's. Hij studeerde af in geneeskunde aan de Harvard Medical School. Onder de pseudoniemen John Lange en Jeffery Hudson publiceerde hij in zijn studietijd zijn eerste boeken.

Crichton was onder meer bekend van zijn boek Jurassic Park, dat in 1993 werd verfilmd door Steven Spielberg. Hij was ook schrijver en producent van de televisieserie ER en gaf lezingen. Hij sprak het Amerikaanse Congres eens toe over de gevaren van wetenschap en politiek.

Crichton stierf op 66-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Bibliografie

Fictie

Tussen haakjes staat de titel van de Nederlandstalige editie

Suggesties