Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Disclosure

Michael Crichton (auteur)
Een man, die bijna wordt aangerand door zijn bazin, wordt daarna door haar van aanranding beschuldigd.
Titel
Disclosure
Auteur
Michael Crichton
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Disclosure
Parallelle titel
Onthulling
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 1998 | Andere uitgaves
384 p.
ISBN
90-245-2447-4

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een overnamecomplot in de computerwereld en de beschuldiging van ongewenste intimiteiten dreigen de carrière van een bekwaam computerman te breken. Goed geconstrueerd verhaal met hedendaagse thema's als computerwereld, vrouwelijke leiding, seksuele intimidatie. Interessant is dat de mannelijke hoofdpersoon aanklaagt. De personages worden goed uitgewerkt. Verstrengeling van de twee verhaallijnen brengt - langzaam opgevoerde - spanning. Het proces van de seksuele intimidatie en het zakelijke complot worden fascinerend beschreven in vlotte stijl, levendige dialogen en met goede tekening van het Amerikaanse computerwereldje. Uitstekende vertaling. Auteur schreef o.a. 'Jurassic Park' en 'Rising Sun'. Pocketeditie, zeer kleine druk. Omslag toont een scène uit de verfilming.

Over Michael Crichton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Jon Chase photo/Harvard News Office

John Michael Crichton (Chicago, 23 oktober 1942 – Los Angeles, 4 november 2008) was een Amerikaanse auteur van sciencefictionboeken en filmscenario's en producent van films en televisieprogramma's. Hij studeerde af in geneeskunde aan de Harvard Medical School. Onder de pseudoniemen John Lange en Jeffery Hudson publiceerde hij in zijn studietijd zijn eerste boeken.

Crichton was onder meer bekend van zijn boek Jurassic Park, dat in 1993 werd verfilmd door Steven Spielberg. Hij was ook schrijver en producent van de televisieserie ER en gaf lezingen. Hij sprak het Amerikaanse Congres eens toe over de gevaren van wetenschap en politiek.

Crichton stierf op 66-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Bibliografie

Fictie

Tussen haakjes staat de titel van de Nederlandstalige editie