Boek
Engels
De wereld is danig veranderd door biotechnologie.
Titel
Next
Auteur
Michael Crichton
Taal
Engels
Uitgever
London: Harper, 2007 | Andere uitgaves
512 p.
ISBN
9780007241002 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Biotechnologie kan sciencefiction werkelijkheid laten worden. In dit boek is niet één verhaallijn. Een van de lijnen is b.v. het gebruiken van weefsel van een man, zonder dat hij toestemming daarvoor heeft geven. Hij verliest er een rechtzaak over. Wat is nog van jezelf tegenwoordig? Een ander is het bestaan van een sprekende aap. De mens is maar enkele genen verschillend ten opzichte van de mensaap. Het centrale thema van het boek is dan ook gentechnologie: wat houdt het in, wat kan er nu en in de toekomst. Michael Chrichton, wereldberoemd door de romans 'Jurassic Park', 'State of fear' en tv-serie ER, geeft een beeld van een 'nieuwe wereld' waarin gentechnologie centraal staat. Hij mengt fictie met feiten uit de wetenschap van vandaag. Dat resulteert in een roman die behalve amuseert ook aan het denken zet. Wat moet je vinden van bedrijven die een patent hebben op een gen? Hoever kun je de wereld naar je hand zetten en hoe bedreigend is dat. Zoals je van deze auteur kunt verwachten …Lees verder

Over Michael Crichton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Jon Chase photo/Harvard News Office

John Michael Crichton (Chicago, 23 oktober 1942 – Los Angeles, 4 november 2008) was een Amerikaanse auteur van sciencefictionboeken en filmscenario's en producent van films en televisieprogramma's. Hij studeerde af in geneeskunde aan de Harvard Medical School. Onder de pseudoniemen John Lange en Jeffery Hudson publiceerde hij in zijn studietijd zijn eerste boeken.

Crichton was onder meer bekend van zijn boek Jurassic Park, dat in 1993 werd verfilmd door Steven Spielberg. Hij was ook schrijver en producent van de televisieserie ER en gaf lezingen. Hij sprak het Amerikaanse Congres eens toe over de gevaren van wetenschap en politiek.

Crichton stierf op 66-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Bibliografie

Fictie

Tussen haakjes staat de titel van de Nederlandstalige editie